sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Choux-uri cu crema de branza



Aceste aperitive au intampinat Anul Nou pe masa noastra si va recomand  cu mare placere aceasta reteta. Puteti pregati pentru oricare alt eveniment, pentru ca va sta foarte bine p platou alaturi de alte aperitive.

Ingrediente pentr 30 de bucati:


  • 100 g unt
  • 300 ml apa
  • 3 oua
  • 120 g  faina
  • un praf de sare
Umplutura:

  • 2 cutii crema de branza Philadelphia
  • 100 g smantana 25% grasime
  • chives
  • fulgi de chili
  • 30 g ardei gras rosu tocat foarte marunt

  • In primul rand pregatim cojile, punem apa la fiert si adaugam untul si un praf de sare. Lasam sa se topeasca untul si sa dea intr-un clocot. Pe urma luam cratita deoparte si lasam 2 minute sa se raceasca, apoi adaugam toata faina  si amestecsm cu mixerul.
  • Dam deoparte  vreo 10 minute sa se raceasca, pe urma adaugam cate un ou  pe rand, amestecand dupa fiecare. Puneti hartie de copt pe tava aragazului si puneti gramajoare mititele cu o lingurita sau cu posul. Coaceti in cuptorul preincalzit la 170º C pana ce se fac usor maronii deasupra.







  • Dupa ce sunt gata, lasati sa se raceasca, pe urma taiati capacele si umpleti cu crema de branza.








  • Am pregatit doua feluri de crema, una cu chives si cealalta picanta cu ardei. Pentru cea cu chives, amestecati o cutie de crema philadelphia cu 50g smantana si chivesul tocat marunt.







  • Pentru cea picanta, amestecati branza cu 50 g smantana, fulgi de chili si ardeiul rosu tocat marunt si amestecati.
  • Umpleti cu aceste creme cojile si ornati dupa imaginatie.

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu