miercuri, 22 iunie 2011

Piept de pui cu mazare

 Imi place tare mult aceasta mancarica ce o fac putin usor picant, iar cu mazarea dulcie este o nebunie, iar fetei mele mai mari i place tare mult... am cumparat mazarea de la piata de legume si cu siguranta voi mai cumpara sa-mi depozitez in congelator dar pana  ce nu va mai fi mazare  voi repeta aceasta mancarica :))...
 Aveti nevoie de: 1 piept de pui mai mare
 1 kg mazare proaspata/ congelata
 2 fire ceapa verde/ alba
 1 morcov
 2-3 lg ulei
 sare, piper
 boia de ardei iute/ dulce
 200 ml smantana
 1 lg rasa de faina
 frunze de patrunjel
 Taiem pieptul de pui in  bucati mai mici, spalam mazarea, curatam ceapa si o taiem marunt tot cu verdeata, morcovul il dam prin razatoarea mare... calim ceapa  si morcovul , adaugam pieptul de pui , condimentam  si adaugam boia de ardei iute, lasam 2 min pe foc apoi adaugam mazarea....  turnam apa sa cuprinda toata mazarea si lasam sa fiarba...

... dupa ce a fiert, smantana o amestecam cu faina si adaugam din zeama de la mazare, amestecam, apoi adaugam la mancarica noastra si lasam pana ce se ingroasa, adaugam frunze de patrunjel tocat  ...

Cam asta este , pofta buna!






8 comentarii:

  1. Arata tare bine... Eu n-am pus smantana in mazare... dar m-ai facut curioasa... E buna rau, nu?? pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Nagyon guszta, egyszer kipróbálom.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun rau Antonina, icearca si sa-ti dai parerea... Puup!

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu am facut mazare,dar cu carn de porc,buna tare,pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am sa fac si cu carne de porc Flory ca e tare bun:)) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesanta ideea cu smantana,de retinut!!!Cred ca era foarte buna...arata foarte ispititor...
    Iti doresc o seara placuta si pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine zis Petronela, a fost :)) Pupici!

    RăspundețiȘtergere