vineri, 3 iunie 2011

Ciorba de salata cu oua

Daca tot au venit  acele zile caniculare , recomand aceasta delicioasa ciorbica de salata, vorba bunicului meu ,,merge  si rece pe zilele acestea insorite alaturi de o mamaliguta cu multa branza tot rece,,...am sa va delectez si cu varianta mea daca tot am vazut variante si variante de ciorba de salata...
Pentru ingrediente  avem nevoie de:
2-3 capatani de salata
( eu am avut de la mama din gradina fiindca la mine nu stiu din ce motiv chiar salata  nu sa facut)
2-3 catei usturoi/ 2-3 fire usturoi verde
3-4 lg ulei
sare, putin piper
1 lingurita boia de ardei
vreo 5 oua
200ml smantana mai acrisoara
1 lg otet optional (daca este destul de acrisoara smantana, nu)
apa
Se curata si se spala salata, se zdrobeste usturoiul sau se toaca cel verde, calim putin usturoiul  in ulei, adaugam boia de ardei  si turnam apa cat consideram ca vrem sa iasa ciorbica... adaugam frunzele de salata, condimentam si lasam sa dea in clocot, eu zic ca daca este proaspata si cruda salata nu batrana cum zic batranei nu necesita sa tot oparesti, eu zic ca isi pierde salata toate proprietatile prin atata oparire...dupa ce a inceput sa fiarba lasi focul incet si slobozi ouale sparte in ciorbica si lasi sa fiarba tot pe foc domol sa nu faca spuma de la oua... dupa ce au fiert ouale si salata , luam oala deoparte, putin la racit, batem smantana putin si adaugam la ciorbica... daca nu este suficient de acrisoara  adaugati putin otet, eu nu am mai pus , a fost suficient de acrisoara de la smantana...servitIi alaturi de o  mamaliguta cu branza... POFTA BUNA!


8 comentarii:

  1. cred ca e buna,arata apetisant,o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  2. Ina eu mananc foarte multa salata, vorba aia ,, nu spalam oala ca facem alta mancare,, ;) in multe combinatii! o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am facut asa ciorba pana in prezent dar chiar mi-ai facut pofta...arata si super bine! Sunt sigura ca-i foarte buna! O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, buna...nu am facut demult dar acum e sezonul..
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. A csaladiak kozul csak en vagyok a salatas Kati...

    RăspundețiȘtergere
  6. Incearca Nely si va spuneti parerea dupa aia daca a fost buna sau nu?! pupici! o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere