luni, 31 octombrie 2011

Chec aperitiv cu ciuperci si telemea



Ingrediente:
 160 gr ciuperci
1 lingura ulei
 2 oua
 6 linguri ulei
 100 gr smantana
 100 gr telemea nesarata
 15 bucati masline verzi
 frunze de patrunjel
 sare, piper
 100 gr faina
 Curatam si taiem  ciupercile,  calim intr-o lingura de ulei si lasam sa scada de zeama.
Lasam la racit , intre timp ne ocupam de compozitie. Batem ouale cu un praf de sare, adaugam smantana, apoi uleiul si mixam bine. Telemeaua, o radem pe razatoare si adaugam la compozitie, apoi adaugam faina si omogenizam bine. Adaugam ciupercile calite, maslinele taiate  si patrunjelul tocat marunt, amestecam bine si potrivim  cu putina sare si piper.




Tapetam o tava de chec  cu ulei si faina si turnam compozitia , coacem in cuptorul incalzit,  la 180`C, timp de 40-50 min.  
Bon apetit!!!

11 comentarii:

  1. Foarte bun cu siguranta. Si eu fac dar cu branza si sunca. Dar demult nu am mai facut.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca as fi asa harnicuta ca tine, acum nu mai rodeam din covrig la servici.. ci mancam un chec aperitiv.. by the way tare bun e! pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. E foarte pe gustul meu, parca ii simt mirosul pana aici! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. super,trebue sa fac si eu,m-a convins reteta ta,multumesc pentru postare

    RăspundețiȘtergere
  5. Még sosem ettem ilyesmit, de nagyon jól hangzik, nagyon mutatós.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bunatate,imiplac tare mult!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. daca nu-mi plac ciupoercile cu ce le pot inlocui?

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca-i cu ciuperci sigur imi place...reteta-i explicata foarte bine deci...reteta salvata!
    Pupici si o saptamana placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Va pup fetelor, doar atat va spun ca este un aperitiv aspectuos si delicios.
    Mimi se poate inlocui cu sunca, carne de pui sau dintre legume cu ardei in diferite culori sau dupa gustul fiecaruia!
    Va pup si va doresc o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
  10. De jó ez a recept! Valami hasonlón törtem a fejecskémet, most már nem kell:-)

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi plac tare mult checurile aperitiv, dar mie nu preau mi-au crescut sau mi s-au lasat...cred ca mereu am pus prea multa carne/sunca...al tau e tare reusit, imi place mult! pupici

    RăspundețiȘtergere