luni, 24 octombrie 2011

Chec cu dovleac si curmale




Este un chec minunat si aromat , un dulce perfect pentru acest sezon, pe care o recomand cu  drag! :) Merge perfect aceasta combinatie, zic eu :) atat de bine incat s-a terminat intr-o clipita :))) si nu aveti nevoie de foarte multe ingrediente...
 3 oua 
80gr + 100 gr dovleac
 30 gr + 30 gr curmale uscate
 1/2 praf de copt
 9 linguri ulei
 150 gr zahar
 14 linguri  lapte
 220 gr faina
 zahar pudra
 Tapetati o tava de chec cu putin ulei si faina, radeti dovleacul pe razatoarea mica,  presarati pe fundul tavi 80 gr de dovleac si asezati  30 gr curmale taiate bucatele.
Mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si amestecam bine, adaugam laptele caldut, praful de copt si faina. Se amesteca bine si apoi adaugam dovleacul razalit si curmalele taiate bucatele.
Compozitia obtinuta se toarna  in tava de chec, peste dovleac si curmale  si se coace in cuptorul incalzit cca 40-50 min, incercati testul scobitorii.
Se scoate avand grija sa iasa cu crusta de pe fundul tavi, se pudreaza cu zahar.

 

13 comentarii:

  1. Arata extraordinar de apetisant.
    Te pup cu drag si-ti doresc seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata!!! Nu am mancat niciodata..sigur trebuie sa bun.
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Ez nagyon jól hangzik, finom lehetett.

    RăspundețiȘtergere
  4. O reteta rapida si buna,trebuie incercata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu vreau partea de jos,unde s-au lasat curmalele:)Pup,fetelor!

    RăspundețiȘtergere
  6. alt chec frumos vad aici !!!! ... trebuie sa fac si eu sa avem la laptic ;)...

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata foarte bine si cu siguranta este si foarte delicios

    RăspundețiȘtergere
  8. super arata!! tare-mi plac curmalele!! si de dovleac in dulciuri nici nu mai zic.. Pupici

    RăspundețiȘtergere