miercuri, 30 ianuarie 2013

Pulpe de pui umplute



Nici nu mai stiu in care parte sa ma impart, sa postez retete din dieta mea, sa postez alte retete pregatite ?!
M-am gandit in felul urmator, sa fie o zi de dieta si una de alte retete de mancaruri sau dulciuri, sa impac pe toata lumea, oricum sunt in urma rau de tot cu retetele, mai  am si de anul trecut din toamna, si am gasit cateva din 2011, de care am si uitat :))
De exemplu pulpele acestea le-am facut anul trecut prin octombrie, si cred ca majoritatea colegilor mei au acelas problema ca si mine , din partea mea din lipsa de timp si pur si simplu mai uit :))
Nu este de speriat aceasta reteta, pe cat pare de greu sa stiti ca este foarte usor de facut, doar sa aveti putina rabdare, iar rezultatul va fi pe masura.


Ingrediente :



  • 6 pulpe de pui intregi cu piele ( nu foarte mari , daca se poate mai mici)
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 200 g ciuperci din conserva
  • sare, piper negru macinat
  • cimbru
  • boia dulce de ardei
  • 1 ou
  • 2-3 linguri ulei
  • 150 ml supa de pui / apa

Pentru garnitura:


  • Acuma urmeaza partea distractiva :))  se iau pulpele si se trage pielea, spre partea de sus, spre  ciocanele (din pacate nu am poze data viitoare o sa fac si poze promit ), avand grija sa nu rupeti pielea, se trage foarte usor.
  • Pielea se curata si se spala foarte bine si se pune deoparte.
  • Se desprinde carnea de pe oase si se taie marunt ( nu se toaca) .
  • Se pune intr-un vas,  apoi adaugam urmatoarele ingrediente :  ciupercile scurse foarte bine, ceapa  si usturoiul tocat marunt, ardeiul rosu taiat cubulete mici, condimente ( sare, piper negru, boia de ardei  si cimbru ), apoi oul batut.
  • Se amesteca foarte bine ingredientele si umplem pielea cu aceasta umplutura.






  • Practic se reconstruieste pulpa dezosata. Se leaga spre partea mica a pielii sa nu iasa umplutura si se umple.
  • Se prinde cu scobitori  cand se ajunge spre partea soldului.
  • Pulpele se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu ulei si se mai condimenteaza putin cu sare, piper si boia de ardei. Se acopera vasul cu o folie si se da la cuptorul incins  pentru 10 minute, apoi se toarna putina supa sau apa si se mai lasa acoperit 15-20 minute.
  • Se ia folia si se mai lasa pana ce se rumeneste.
  • Servim alaturi de piure de morcovi si de cartofi.
  • Pofta mare!!

















7 comentarii: