joi, 10 ianuarie 2013

Ciorba de pui cu rosii


Cred ca avem nevoie de o ciorbica de pui  acrisoara, cu gust intens de rosii, cel putin dupa atata porc .. In ultima vreme am consumat mai multa carne de porc si am zis sa  consumam altfel de carne, noi suntem cu porcusorul :)), pe al doilea loc puiul, apoi restul. Mie imi place enorm pestele, dar nu prea gatesc, doar pentru mine si de acea  gatesc  mai des porcusorul si puiul , dar promit ca vin cu reteta de peste, asa in felul meu.



Ingrediente:


  • 1/2 de pui ( sau ce parte a puiului doriti )
  • 1/2 kg rosii
  • 1 morcov
  • 1 bucata patrunjel 
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa
  • sare, piper
  • 1-2 linguri de ulei  masline/ floarea soarelui
  • pentru servit frunze de patrunjel , smantana ( optional) 

  • Pentru inceput portionam, curatam si spalam bine puiul, apoi punem la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Se curata legumele si se taie  dupa preferinta. Rosiile se oparesc si se curata de coaja apoi se taie cubulete.
  • Dupa ce da in clocot se ia spuma,ori de cate ori se formeaza.
  • Radacinoasele si ceapa se calesc in ulei , apoi adaugam rosiile taiate cuburi. Se lasa la fiert cca 10 minute,  apoi se adauga in oala cu puiul. Se mai condimenteaza cu putina sare si piper si se lasa la fiert  inca 15- 20 minute.
  • La servire se presara cu verdeata  si se adauga smantana (optional), este foarte buna si fara.


Enjoy!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu