Ingrediente:
- 1 ceapa mica
- 2 fire ceapa verde
- 1/2 ardei galben
- 1 kg cartofi
- 250 g mazare boabe verde
- sare, piper
- 1 lingurita boia de ardei dulce / iute ( dupa preferinte )
- 2-3 linguri ulei de masline / floarea soarelui
- 2-3 linguri bulion de rosii
- patrunjel verde tocat
Am vrut sa pastrez culoarea de verde, galben al mancarii , daca preferati ardei rosu sau combinat ( rosu galben si verde ) sa fie mai colorata sa nu ezitati, se zice ca mancarea colorata te bine- dispune, arata foarte bine si este mai apetisanta.
- Se curata si se spala legumele. Ceapa si ceapa verde se toaca grob, cartofii si ardeiul se taie cuburi mai mari.
- Calim ceapa, ceapa verde si ardeiul in uleiul incins ( si aici se poate folosi uleiul optional) cateva minunte pana ce se inmoaie legumele.
- Apoi adaugam cartofii si mazarea, si mai lasam cateva secunde. Pe urma condimentam cu sare, piper proaspat macinat si boia de ardei dulce / iute ( dupa preferinte ).
- Dupa aceia turnam apa sa cuprinda toate legumele. Se lasa sa dea clocot la foc iute, apoi lasam pe foc mic acoperit pe jumatate cu un capac.
- Dupa ce au fiert legumele adaugam bulionul si mai lasam cateva secunde in clocot.
- Se serveste cu multa verdeata!! Pofta buna!!!
Ce buna trebuie sa fie ! Inca nu am facut combinatia cartof-mazare ...o voi incerca sigur si eu.
RăspundețiȘtergereLa multi ani ..un An Nou bun!
Papa bun si sanatos !!! O portie mica si pentru mine, da ?! Pupici si week-end placut !
RăspundețiȘtergereBuna mancarica pe care ai pregatit-o !
RăspundețiȘtergerePupici
Combinatia asta n-am incercat, suna interesat.
RăspundețiȘtergereN-am mancat niciodata in varianta asta, dar nu poate fi decat buna!
RăspundețiȘtergereAtest ca e super delicioasa :). Am facut recent ceva asemanator, cartofi cu mazare si morcovi
RăspundețiȘtergere