A sosit si timpul tortuletului de la revelion, a fost unul racoritor cu crema de iaurt si fructe. Cu ornatul nu prea m-am omorat sa zic asa, am zis sa fie bun si gata :), sper sa va placa si voua.
Ingrediente:
Blat:
- 4 oua
- 20 g cacao
- 3 linguri faina
- 150 g zahar
- 1 lingurita rasa cu praf de copt
Crema :
- 400 g iaurt natur
- 200 ml frisca
- 4 linguri zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
- fructe ( kiwi, portocale, visine )
- 10 g gelatina granule
Sirop:
- 100 ml apa
- 100 g zahar
- 1 lingurita esenta de menta
Pemtru ornat:
- cacao
- ciocolata rasa
- visine, kiwi
- Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul spuma, apoi se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare cateva minute.
- Se amesteca cacao cu faina si praful de copt, apoi se adauga treptat la spuma.
- Compozitia se toarna intr-o tava ( 24/ 34 ) si se coace in cuptorul incalzit.
- Se scoate si se ruleaza pe un prosop de bucatarie curat si umed ( pe latime )
- Pentru crema se amesteca iaurtul cu zaharul pudra si vanilia. Se bate frisca. Fructele se curata si se taie bucatele. Se hidrateaza gelatina.
- Gelatina se dizolva pe b.m , apoi se adauga 1-2 linguri de iaurt, daca incepe sa se intareasca se pune iar pe b.m. apoi se adauga la iaurt. Se amesteca foarte bine. Apoi adaugam treptat frisca. Spre final adaugam fructele taiate.
- Desfacem rulada si taiem 3 fasii pe lungime. Se insiropeaza , apoi se imparte crema , pe fiecare parte. ( se lasa 2-3 linguri pentu marginea tortului )
- Se face spirala avand grija sa nu se rupa. Deasupra se orneaza cu crema ramasa. Marginea se pudreaza cu cacao, iar deasupra se orneaza cu visine, kiwi si ciocolata rasa.
mm tare bine arata
RăspundețiȘtergereDraga mea,te astepata un premiu la mine pe blog,daca doresti si iti face placere sa il ridici!
http://bucatepealese.blogspot.ro/2013/01/blogul-anului-2012-blog-of-year-award.html
Ce bine arata!! Yummy!
RăspundețiȘtergereTare bineeeee arataaaaa!!!!!mmmm!!
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!!
Mi piace... doua feliute vreau si eu... Pupici si "La multi ani si-un an minunat sa ai !"
RăspundețiȘtergereUn echilibru perfect intre dulce si racoritor. Imi place mult acest tort.
RăspundețiȘtergere