Dragii mei vin cu o reteta de fursecuri absolut delicioase , vi le recomand cu mare placere. Sunt moi, parfumate cu menta si minunate in acelas timp, garantat nu va saturati de ele :))
Ingrediente:
- 150 ml sirop din : 100 gr zahar si restul apa
- 2 oua
- 100 ml ulei
- 250-300 g faina alba
- 1 lingurita praf de copt
- 1-2 lingurita esenta de menta Dr Oetker ( in functie de cat de mentolate doriti sa fie )
- sare
- In primul rand fierbeti un sirop din, 100 gr zahar si completati cu apa pana ce iasa 150 ml de sirop si lasati sa se raceasca.
- Mixati ouale cu un praf de sare, apoi turnati uleiul cate putin si mixati in continuare.
- Dupa ce ati turnat uleiul observati ca se ingroasa putin, apoi adaugati siropul racit.
- Adaugati esenta de menta in functie de cat doriti sa fie de mentolat ( eu am adaugat o lingurita , mi sa parut suficienta).
- Spre final adaugam faina amestecata cu praful de copt, asa incat sa rezulte o compoziti mai moale. ( nu foarte curgatoare )
- Se pune compozitia intr-un pos, ( cu duiul pe care il doriti si care il aveti) si se spriteaza intr-o tava cu hartie de copt
- Se coace in cuptorul incalzit cca 7-10 minute, nu mai mult, se fac foarte repede. Se dezlipesc cu mare grija , sunt foarte moi.
- Eu am copt la 180 grade, pe treapta din mijloc a cuptorului.
Tipsuri: Se pot glazura cu menta sau ciocolata, sau pudra cu zahar. Sunt minunate langa o cana de ceai.
Arata foarte bine ,multumesc de reteta ,o sa le incerc .
RăspundețiȘtergereBine v-am gasit,fetelor!V-ati rasfatat cu fursecurile astea fara mine?:)
RăspundețiȘtergereVa pup!
De szépek, fincsi lehet:)
RăspundețiȘtergereTare aromate ;-)
RăspundețiȘtergereCe bune sunt langa cafea!
RăspundețiȘtergere