miercuri, 23 ianuarie 2013

Tiramisu fara oua - Provocarea secreta


Dragii mei am revenit cu ,, Provocarea secreta,,, dupa o pauza de o luna!!! Ce-i drept asteptarea a fost prea lunga, muream de curiozitate  sa vad blogul care imi revine, sa pot alege dintre minunatele retete.:)
Luna aceasta mi-a revenit Simplu si bun un site care isi merita numele, am gasit numai retete delicioase, iar cum noi suntem cu dulciurile , am ales Tiramisu si bine am facut. Marturisesc ca m-am abatut putin de la dieta mea pentru o feliuta de tiramisu, muream daca nu gustam :))))) dar am compensat cu multe fructe si miscare.


Ingrediente:

  • 200 g piscoturi
  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar brun (se cerea 140 g)
  • 200 ml frisca ( se cerea doar 90 ml)
  • 3 linguri crema de lichior ( pe site cerea sirop de artar, nu am folosit)
  • 6 linguri apa
  • 300 ml cafea preparata ( nu foarte tare)
  • cacao


  • Incepem prin a carameliza zaharul impreuna cu  cele 6 linguri de apa, pana ce se topeste in totalitate, apoi se ia de pe foc.
  • Turnam 50 ml de frisca peste zaharul caramelizat,  repunem pe foc si lasam sa dea un clocot , doua,  apoi se lasa la racit.
  • Intre timp batem frisca, si mixam putin crema mascarpone.
  • Turnam caramelul peste mascarpone si amestecam, apoi turnam 2-3 linguri de crema de lichior, amestecam pana la omogenizare. Spre final adaugam frisca batuta.





  • Pregatim o tava sau un vas termorezistent tapetat cu folie alimentara, turnam un strat de crema, apoi trecem cate un piscot prin cafeau preparata si asezam in tava un strat de piscoturi.
  • Turnam cealalta jumatate de crema, apoi mai asezam un strat de piscoturi inmuiate in cafea. 
  • Se da la rece pentru cel putin 2-3 ore
  • Se rastoarna prajitura pe un platou, se ia folia si se presara cu cacao. 



Pofta dulce!!!















7 comentarii:

  1. Mie imi place foarte mult tiramisu-ul fara oua, iar cu oua nu prea fac, pentru ca maninca mai mult Isabella si nu-i dau eu oua crude la printesa... O feliuta si pentru mine, mai ai ?!

    RăspundețiȘtergere
  2. LIKE!!! As manca felia aceasta in cateva secunde...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mor de pofta, excelent! Arata foarte imbietor. Si eu am o retinere in privinta preparatelor cu oua crude.

    RăspundețiȘtergere
  4. o reteta minunata mai ales pt pitici si gravidute! Felicitari! Arata super!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am facut reteta si iese foarte buna, mult mai buna decat cea cu oua. Nici nu mai fac altfel decat reteta Adelei..

    RăspundețiȘtergere