Azi va prezint unul dintre aperitivele pe care l-am avut de revelion. Este unul simplu, se face destul de repede si o rulada da intodeauna foarte bine pe un platou festiv.
Ingrediente:
- 500 g pulpa de porc
- 100 g ciuperci ( congelat am avut eu / din conserva )
- 50 g branza burduf
- 1 ou
- 1 lingurita mustar
- 2 catei de usturoi
- cimbru
- sare, piper negru macinat
- boia de ardei dulce
- 50 ml vin alb
- 100 ml supa de carne
- 1/ 2 zeama de lamaie
- ulei de masline/ floarea soarelui
- Ciupercile se decongeleaza si se lasa la scurs de apa, usturoiul se toaca marunt, iar carnea se bate ca pentru snitele, asa incat sa rezulte o bucata dreptunghiulara.
- Se condimenteaza carnea cu sare, piper proaspat rasnit si boia de ardei.
- Ciupercile se toaca marunt, adaugam usturoiul, branza, o lingurita de mustar, oul batut, cimbru uscat, putin sare si piper.
- Se amesteca si se intinde deasupra carnii.
- Se ruleaza cu grija si se leaga cu ata de bucatarie.
- Se unge un vas termorezistent cu ulei si se aseaza rulada. Se stropeste cu zeama de la o jumatate de lamaie, apoi turnam vinul si supa de carne.
- Se acopera cu hartie de copt si se lasa in cuptorul incins cca 40 minute, apoi descoperit pana ce se rumeneste deasupra. Se stropeste cu sosul din vas, sa nu se usuce in cuptor rulada.
Pofta buna!!
Tare buna trebuie sa fie combinatia!
RăspundețiȘtergereasa ceva n-am facut pana acum, dar e de tinut minte!
RăspundețiȘtergereLa multi ani, draga mea! bun tare ce vad eu pe platoul acela :D
RăspundețiȘtergere