Gulasul este nelipsit din meniul nostru , cel putin cu carne, sau carnaciori. Fetele adora aceasta mancare si o mananca cu mare pofta.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 1/2 kg carne de porc ( muschiulet / pulpa de porc )
- 50 ml ulei
- 1 morcov mic
- 1 ardei kapia rosu
- 1 ardei gras galben/verde
- sare, piper negru
- boia de ardei dulce
- chimen
- 30 ml bulion
- patrunjel verde tocat
- Carnea se curata de eventualele pielite , se spala si se sterge de apa, apoi se taie cubulete mai mici.
- Cartofii se curata si se taie in fasii mai groase, ceapa se curata si se toaca, morcovul se curata si se da pe razatoare iar ardeii se taie in cuburi.
- Calim ceapa si morcovul in ulei pana ce devine sticloasa, apoi adaugam carnea. Se caleste alaturi de ceapa pana isi schimba culoarea, pe urma se condimenteaza cu sare, piper si 2 lingurite de boia dulce .
- Turnam apa sa cuprinda toata carnea si fierbem la foc incet.
- Dupa ce aproape a fiert carnea, adaugam cartofii, ardeiul si mai completam cu apa fierbinte ca sa acopere cartofii. Adaugam bulionul si chimenul, se lasa pana ce au fiert cartofii. Daca e nevoie de apa se completeaza cu apa fierbinte.
- Cand este gata se presara patrunjel verde tocat si se serveste cu diverse salate sau muraturi.
Pofta mare!!
Si mie imi place foarte mult.Pot veni la masa?Pupici la fete!
RăspundețiȘtergereBUUNN, vin la tine la masa...
RăspundețiȘtergereSi noua ne place, iar soacra mea, ardeleanca fiind, ne rasfata cu tot felul de preparate din Ardeal :)
RăspundețiȘtergereDar, n-as refuza o invitatie la masa!!
Ador gulasul!Arata minunat!like,like,like .xoxo
RăspundețiȘtergere