sâmbătă, 1 iulie 2017

Cod in bacon cu cartofi si lamaie la cuptor



Ce stim noi despre pestele Cod ?  Doctorii si nutritionistii ne recomanda sa mancam cel putin de doua ori pe saptamana peste, pentru a preveni multe probleme de sanatate.
Principalul avantaj consta in cantitatea insemnata de acizi grasi omega-3, care impiedica instalarea aritmiei, precum si a altor afectiuni cardiovasculare. Daca consuman aproximativ 300 g peste pe saptamana  protejam sistemul cardiovascular si scad numarul trigliceridelor.
Beneficiul   de a consuma codul alb inseamna o alimentatie sanatoasa. Daca consumi cca 100 g cod alb, inseamna necesarul zilnic de proteine. Nu are carbohidrati si contine foarte putine grasimi.
1-3 portii de cod consumat lunar ne pot proteja de atacul cerebral cauzat de lipsa oxigenarii creierului.
Modul sanatos de a gati codul este la cuptor, gratar sau fierberea. Daca codul nu este gatit cum trebuie isi pierde din beneficii.
Codul fiert sau la cuptor, dar nu prajit, poate sa reduca  fibrilatiile atriale, cel mai intalnit tip de aritmie in special la persoanele in varsta. Consumat de 5 ori pe saptamana poate sa scada aceasta aritmie pana la 31 procente.

sursa: Ici de pe colo citite de pe internet

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 400 g cartofi noi taiati  in patru ( sa fie mai mici)
  • 100 g fasole verde
  • o mana masline negre
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 bucati de cod alb
  • 4 felii de bacon
  • sare, piper proaspat rasnit 
  • verdeata tocata ( patrunjel , coriandru)



cel mai des intalnit tip de aritmie la persoanele in varsta. Consumat astfel de 5 ori pe saptamana, poate sa scada riscul instalarii fibrilatiilor cu pana la 31 de procente.
Doctorii si nutritionistii ne recomanda sa mancam cel putin doua portii de peste saptamanal pentru a preveni multe probleme de sanatate. Principalul avantaj consta in cantitatea insemnata de acizi grasi omega-3,
Doctorii si nutritionistii ne recomanda sa mancam cel putin doua portii de peste saptamanal pentru a preveni multe probleme de sanatate. Principalul avantaj consta in cantitatea insemnata de acizi grasi omega-3,
Doctorii si nutritionistii ne recomanda sa mancam cel putin doua portii de peste saptamanal pentru a preveni multe probleme de sanatate. Principalul avantaj consta in cantitatea insemnata de acizi grasi omega-3,
 Pregatim bucatiile de peste , condimentam cu sare si piper proaspat rasnit.


Doctorii si nutritionistii ne recomanda sa mancam cel putin doua portii de peste saptamanal pentru a preveni multe probleme de sanatate. Principalul avantaj consta in cantitatea insemnata de acizi grasi omega-3,




Bucatile de peste se invelesc in bacon si se ruleaza.






Cartofii taiati se aseaza intr-un vas termorezistent, asezam si fasolea verde. Asezam bucatile de peste peste carofi. Mai adaugam putina sare si piper deasupra la cartofi, apoi presaram coaja rasa de la lamaie. Stropim cu uleiul de masline si zeama de lamaie si acoperim cu o folie.  Introducem in cuptorul preincalzit la 220 grade C timp de 15 minute, apoi descoperim de folie, adaugam malinele  si mai lasam 10 minute.






Presaram verdeata tocata si servim cald alaturi de o salata de cruditati.
Pofta mare!!!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu