luni, 19 noiembrie 2012

Chiftelute de cartofi


Sunt crocante, delicioase si se pot consuma in post, eliminand branza si oul. Se pot praji in ulei sau chiar la cuptor, fiind mai sanatoase, sau cu iaurt si aveti o cina grozava. Noi am ales ultima varianta, cu iaurt, au fost grozav de bune, sau de ce nu, langa o salata :).



Ingrediente:


  • 1/2 kg cartofi
  • 1 ceapa mica
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • verdeata (frunze de patrunjel, marar)
  • 50 g branza de oi am folosit
  • faina
  • sare, piper proaspat rasnit
  • boia de ardei dulce
  • ulei masline/floarea soarelui

  • Cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoare  (ochiul mic). Se toarna apa rece peste ei si se spala bine sa iasa amidonul. Se storc bine in mana si se pun intr-un castron.
  • Se curata ceapa si usturoiul si se dau  la fel ca si cartofii pe razatoare. Se adauga la cartofi.
  • Apoi adaugam branza, verdeata si condimentele.
  • Oul se bate si se adauga la compozitie.
  • Se amesteca foarte bine si pe urma se adauga faina ( sa nu fie compozitia moale si sa se poata  forma chiftelutele, eu le-am turtit).
  • Se prajesc in uleiul incins, sau daca vreti sa evitati prajeala , adaugati  2-3 linguri ulei si coaceti in cuptor.
  • Se scot pe servetele sa absoarba surplusul de ulei.





Pofta mare!!!




9 comentarii: