joi, 29 noiembrie 2012

Cannelloni cu carne de porc



Pentru  4 persoane aveti nevoie asa:


  • 10 tuburi de cannelloni
  • 1/2 kg carne tocata de porc ( nu foarte grasa)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou
  • sare, piper negru macinat
  •  ulei
  • patrunjel verde tocat
  • 50 ml suc de rosii
  • 100 gr cascaval
Sos Bechamel:

  • 40 g unt
  • 40g faina
  • 400 ml lapte
  • nucsoara
  • sare, piper negru macinat
  • Legumele se curata, se toaca ceapa marunt, iar morcovul se da pe razatoare ( ochiul mic ).
  • Carnea tocata  se amesteca cu ceapa,  morcovul,  usturoiul pisat si oul batut. Se condimenteaza cu sare, piper negru si adaugam patrunjelul verde tocat.





  • Se umple cannelloni cu aceasta umplutura si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu ulei.
  • Se pregateste sosul bechamel,  se topeste untul si se adauga faina.  Se lasa la foc mic cateva secunde, amestecand  sa nu se arda, apoi se toarna laptele. Se condimenteaza cu sare, piper si nuscsoara.





  • Se rade  50 g cascaval peste cannelloni  si se toarna sosul. Turnam si sucul de rosii  si introducem in cuptorul incalzit pentru 30 minute. Dupa acest timp se scoate din cuptor, se rade  restul de cascaval si se mai lasa 10 minute la cuptor.





  • Se serveste imediat.
  • Pofta mare!!






4 comentarii: