E super bunaaa! Pentru toti iubitorii de nuca si cafea, o prajitura excelenta de sarbatori!!! Cu aceasta prajitura delicioasa il astept pe mosu` :)))
Blat:
6 albusuri
2 galbenusuri
12 linguri zahar
1/2 lingurita praf de copt
50 gr nuca
6 linguri faina
Crema :
4 galbenusuri
200 gr zahar
4 linguri de zat de cafea
1 pachet unt/ margarina
100 gr nuca prajita si taiata
Decor:
1 lingura cacao
Pentru inceput , dam drumul la cuptor! Separam albusele de galbenuse :), batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o spuma tare. Adaugam 2 galbenuse, praful de copt si mixam. Adaugam nuca si faina rand pe rand amestecand usor cu o spatula. Turnam compozitia de blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem cca 30-40 min.
Crema o preparam altfel : mixam galbenusurile cu zaharul spuma pana ce isi dubleaza volumul, pentru cei care nu le place galbenusul asa crud se poate bate pe baie de abur. Apoi adaugam zatul de cafea racit si scurs bine de lichid (cafeaua ) si adaugam la crema de oua. Spumam bine untul si adaugam cate putin din crema de oua si cafea . Se amesteca toata crema si se adauga nuca prajita si taiata marunt. Se toarna crema peste blat se niveleaza si se pudreaza cu cacao, sau glazura ce vreti voi :)
Si feliute multe pentru voi si in special pentru mosu` sa nu cumva sa adoarma in drum spre voi!!! :)))))
foarte fain arata, si tare buna trebuie sa fie.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc o zi faina.
Ce prajitura faina! Mmmm...
RăspundețiȘtergereCe pufosenie!!!! te pup :*
RăspundețiȘtergereAsta trebuie neaparat sa o incerc!Arata super!
RăspundețiȘtergereStii cat imi place o combinatie de cafea cu nuca intr-o prajitura!Excelenta!Pupici!
RăspundețiȘtergereDelicioasa!
RăspundețiȘtergereEu am stiut din totdeauna ca zatul de cafea se arunca , nicidecum ca facem prajituri cu el. Interesanta idee , nu am mai vazut pe nicaieri prajitura asta. Chiar m-ai facut curioasa sa incerc si eu.
RăspundețiȘtergereDa,da trebuie neaparat incercata.
RăspundețiȘtergereMicul trebuie incercata, mama ne facea aceasta prajitura pe care o ador!!! Pupicei!
RăspundețiȘtergereMultumesc Miha si foarte buna! Pupicei!!
RăspundețiȘtergereDana are un blat pufos cu nuca foarte buna!! Te pup!
RăspundețiȘtergereCu incredere Nico cu siguranta o sa-ti placa , daca iti place combinatia aceasta!! Pupici!
RăspundețiȘtergereTeo nu-mi ramane decat sa-ti spun sa incerci daca iti place! Te pup!
RăspundețiȘtergereMinoki se poate numai imaginatie sa ai:), mama mea facea aceasta prajitura! Pupici!
RăspundețiȘtergereDraga Adela ce dim are tava ? Multumesc
ȘtergereMultumesc Fancy! Pupici!
RăspundețiȘtergereCred ca v-am convins Mirela :)! Pupici!
RăspundețiȘtergereAspectuoasa prajiturica si cu siguranta foarte buna!
RăspundețiȘtergerePupici!
Ador aroma de cafea!!!Delicioasa la maxim!Pup!
RăspundețiȘtergereNagyon szépek lettek, ezzel megkínálhatod a Mikulást:)
RăspundețiȘtergeresuper prajiturica si daca are nuca e dementiala :p
RăspundețiȘtergereTe astept pe blogul meu sa participi la concurs.
pupici
Se poate insiropa?
RăspundețiȘtergereDaca are nuca si cafea vin dupa miros....
RăspundețiȘtergereMultumesc Violette, ne-a placut tare mult! Pupici!
RăspundețiȘtergereLicuta si eu ador aroma , dar nu prea pot bea cafea:( si compesez la prajituri :) Te pup!
RăspundețiȘtergereIgen Kati es a Telapot is! :)
RăspundețiȘtergereAndrea multumesc de invitatie, cred ca am sa particip :) Pupici!
RăspundețiȘtergereAnonim daca va place insiropat , da, de ce nu?! Nu insiropez de obicei daca nu necesita, dar daca va place gustul intens al cafelei, se poate chiar cu cafea :) O zi placuta si multumesc de vizita!! Pupici!
RăspundețiȘtergereCristina bine ai venit dupa miros! :)) Pup!
RăspundețiȘtergereTare bine arata prajitura ta.
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina! Pup!
RăspundețiȘtergereSuper arata prajitura,iar daca e si cu cafea...delicioasa!
RăspundețiȘtergerenu faci prajituri la comanda de sarbatori?
RăspundețiȘtergereMultumesc Adina! Te pup!
RăspundețiȘtergereAnonim imi pare rau dar nu fac anul acesta, nu prea am vreme! Soryyy!!!!! :(((( O zi minunata!
RăspundețiȘtergereSunt convinsa ca este minunata.E si fatoasa.Numai ca am o intrebare,dar fara intentia de a carcoti,nu este mult zat totusi? Vreau sa fac si eu prajitura si stiam ca se foloseste nu doar cafea lichida concentrata dar si zat de cafea.Insa ma gandesc eu ca 4 linguri e mult,nu iese crema inecacioasa? Sau in amestec cu nuca si untul iese numai bine? Astept un raspuns si iti multumesc anticipat!
RăspundețiȘtergereDraga Mikaelacorina, in primul rand multtumesc de vizita, acum, nu e nici o suparare si spun ca nu este mult. Se prepara cafeaua, si se strecoara, ca sa obtii zatul si adaugi din zat 4 linguri, nu este neaparat sa adaugi cu varf, adaugi 4 lg normale, iar cafea, adica ,,lichid,, nu se adauga deloc. Practic zatul odata fiert isi pierde taria si nu este foarte mult. Se pierde cand adaugi la unt, nuca si galbenusuri. Eu nu consum cafea dar imi plac tare mult dulciurile cu cafea si asta la limita, mama ne facea aceasta prajitura cand eram copii si de aici a pornit prajitura cu zat ca sa putem manca si noi :) Cred ca am intins povestea :)) Este facut dupa gustul meu, acum , se poate adauga dupa gust daca considerati ca este mult, sau alta varianta , amestecati toate pentru crema si adaugati la final zatul , si adaugati dupa gustul dvs.
RăspundețiȘtergereSper sa va fie de folos, daca aveti alte intrebari cu cea mai mare placere!
O seara placuta!