vineri, 2 noiembrie 2012

Ardei iute murat






Sunt mare consumatoare de ardei iute, recunosc, as manca zilnic daca nu m-as gandi la ficatelul meu :))
Reteta este una simpla si o fac an de an, am preluat-o de la mamica mea :),  saru` mana  mama !!!



Ingrediente pentru 4 borcanase de 330 ml:


  • 1/2 kg ardei iute
  • 15-20 boabe de piper negru
  • boabe de mustar
  • 4 foi de dafin
  • 4 lingurite de sare cu varf
  • 4 lingurite de zahar cu varf
  • 8 lingurite de otet
  • apa fierbinte



  • Ardeii se spala si li se taie coditele. Se aseaza in borcanase bine spalate si sterilizate.
  • Adaugam in fiecare  borcanas, boabe de piper si mustar si cate o frunza de dafin.
  • Apoi cate o ligurita de sare si zahar si 2 lingurite de otet, in fiecare borcan.





  • Turnam apa fierbinte si punem capacele.
  • Se depoziteaza in locuri racoroase si se pot consuma dupa 2 saptamani.












3 comentarii: