miercuri, 21 noiembrie 2012

Strudel cu nuci , cacao si gem


Daca doriti ceva dulce rapid si delicios, acest strudel este solutia  perfecta, pentru a va potoli pofta .
Doar sa aveti aluat foetaj ( la mine nu lipseste niciodata) si obtineti un desert minunat . 



Ingrediente:


  • 1 pachet aluat foetaj 450 g
  • 100 g nuca macinata
  • 150 g gem de prune
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 1 vanilie
  • 10 g cacao
  • 1 galbenus

  • Este foarte simplu de facut, in primul rand se decongeleaza aluatul (se lasa la temperatura camerei) 
  • Nuca macinata se amesteca cu zaharul, vanilia si cacao, se adauga gemul  si se amesteca foarte bine.
  • Oul se bate putin cu furculita si se adauga la amestecul de nuca.






  • Aluatul se taie in doua, asa incat sa obtinem doua parti egale.
  • Se imparte compozitia in doua si se intindein mijlocul aluatului. Se impatura aluatul asa incat sa nu iasa compozitia si se lipeste foarte bine.
  • Se unge cu galbenus si se cresteaza cu un cutit.
  • Asezam strudelul intr-o tava cu hartie de copt si lasam distanta intre ei,sa aibe loc sa creasca.
  • Se coace in cuptorul incalzit pana ce devine auriu spre usor maroniu.
  • Se poate pudra cu zahar sau stropi cu toping de ciocolata.





Pofta dulce!!










10 comentarii:

  1. Super interesant si mai ales rapid :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi ploua in gura!!! Tot ce e cu nuca imi place extrem de mult, daca mai punem si gem si cacao...m-ai cucerit complet! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau si eu... iar tu acum raspunzi, du-te si fa ca gem ai facut asta vara, nuci mai ai, ingredientele nu-ti lipsesc, se face rapid si dispare instantaneu... Acum chiar as minca doua feliute linga cafea... Unde e portia mea ?! Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. As manca pe nerasuflate din desertul tau,arata grozav!Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  5. O fuziune intre ingrediente destul de ispititoare!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebuie sa incerc si eu aceasta reteta!Imi place!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce pofta imi este de un strudel , dar neaparat cu visine !! :)

    RăspundețiȘtergere