Alta luna, alta Provocare Secreta a Amei , de data aceasta blogul desemnat pentru mine a fost blogul Angelei. Imi place foarte mult ce am gasit acolo, multe minunatii pregatite cu dragoste, se vede cu adevarat. Imi pare rau ca nu am avut vreme sa aleg altceva, as fi optat pentru alta reteta, in schimb am ales budinca de macaroane in care am adaugat visine si a iesit o minunatie. Reteta este una simpla si rapida, o pregatesc des, cand imi raman paste,de aceea am si ales reteta si nu difera de reteta mea, doar cantitatea de ingrediente.
Ingrediente:
- 300 g paste ( am avut spaghette si alt tip de paste)
- 500 g branza de vaci
- 600 ml lapte
- 5 oua intregi
- 150 g zahar
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 200 g visine ( din compot )
- unt pentru uns tava
- 1 lingura de pesmet
- zahar pudra pentru servit
- Pastele se fierb in apa clocotita cu putina sare.
- Intre timp separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu vaniliile si jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam branza de vaci s si mixam cateva minute, apoi turnam laptele.
- Albusurile se bat spuma cu restul de zahar.
- Pastele fierte se scurg de apa fierbinte si se trec sub un jet de apa rece. Se lasa sa se scurga bine de apa apoi se adauga la branza.
- Albusurile batute se adauga treptat la paste si se amesteca cu grija. Pe urma adaugam visinele.
- Se unge o tava cu unt si se presara pesmetul, apoi turnam pastele si nivelam.
- Se coace in cuptorul incalzit pana ce devine auriu deasupra. ( 30-40 minute )
Pofta dulce!!
pofta buna , nu ? :)
RăspundețiȘtergereCat de bine arata!!! Ma servesc si eu cu o portie! La Multi Ani!!!
RăspundețiȘtergeresuper interesanta reteta!
RăspundețiȘtergereBuna Adela, ma bucur ca ai incercat aceasta reteta simpla cum spui si tu, dar atat de buna. Merge perfect atunci cand avem pofta de ceva dulce, dar nu avem timp de un desert elaborat :P
RăspundețiȘtergereMultumesc ptr cuvintele frumoase si te mai astept cu drag pe la mine :)
Te pup!