Un tort racoritor, dulce-acrisor, m-am inspirat de la Sara & Mike , un blog delicios plin de culori, reteta o gasiti aici.
Ingrediente:
Jeleul de struguri:
- 250 gr struguri ( doar boabe)
- 300 ml zeama compot de piersici
- 2 linguri zahar
- 1 plic gelatina granule (10 g)
Crema de iaurt:
- 400 g iaurt natur ( Napolact)
- 100 ml frisca
- 100 g zahar pudra
- 1 plic gelatina granule (10 g )
- 250 g struguri
- piscoturi
Sirop:
- 100 ml apa
- 100 g zahar
- 1 lingurita esenta de cafea dr Oetker
- In primul rand pregatim jeleul de struguri, hidratam gelatina in 4 linguri, zeama de compot de piersici. Zaharul se adauga la restul de zeama de compot, se amesteca pana ce se topeste. Incalzim gelatina hidratata , aveti grija sa nu fiarba, apoi adaugam sucul treptat amestecand continuu. Asezam boabele de struguri intr-o tava cu folie alimentara ( in cazul meu in tava de chec sau cozonac) si turnam zeama, apoi dam la rece pana ce se incheaga.
- Pentru crema , batem frisca, iar iaurtul se amesteca cu zaharul pudra. Gelatina se hidrateaza in 4 linguri apa, 10 minute, apoi se topeste si se adauga la iaurt. Incorporam frisca batuta , apoi boabele de struguri.
- Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul pana ce se topeste , apoi adaugam esenta de cafea si lasam la racit.
- Asamblam in felul urmator: piscoturile se taie in jumatati si se insiropeaza. Asezam in picioare, pe langa peretele formei, peste jeleul de struguri ( vezi foto) si turnam crema de iaurt, apoi asezam piscoturi peste crema. Se da la rece pentru cel putin 2-3 ore, apoi se intoarce forma pe un platou.
Pofta dulce!!!
Superba feliuta, vreau si eu una... Pupici !
RăspundețiȘtergereCe bun trebuie sa fie.. Si mie mi-a placut tare mult tortul lui Sara.
RăspundețiȘtergerePup
Cat de bine arata si cred ca e si racoritor.
RăspundețiȘtergereMinunat... imi place mult ideea cu piscoturi. Stiu ca sigur e tare bun si tare racoritor. Pupik!
RăspundețiȘtergereFrumos si aromat,numai bun de servit!Pup!
RăspundețiȘtergereFoarte bunnnn, genul meu de torturi:)) arata superrr,de retinut :)
RăspundețiȘtergereArata tare bine, imi place ca e tare cremos...si racoritor ;) Pupici
RăspundețiȘtergereSi frumos si delicios! Sa va fie de bine!
RăspundețiȘtergereAde arata super tortul tau!!Jos palaria!!Pupici!!
RăspundețiȘtergereCe de bobiteeeee!;)
RăspundețiȘtergereCum sa nu-ti placa!
Am facut reteta.Eu am inlocuit strugurii cu capsuni.Foarte buna.O reteta foarte usoara si foarte gustoasa.
RăspundețiȘtergere