De mult ochisem pulpa de curcan, si iata ca a sosit momentul sa pregatesc si altceva in afara de carne de pui sau porc. Sa nu credeti ca nu consumam si altfel de carne, urmeaza si pestele :) toate la randul lor :))
Ingrediente
- 1 pulpa de curcan( 800 g )
- 1 capatana de usturoi
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- 4-5 cepe mai mici
- 50 ml ulei
- 150 ml vin alb
- sare, piper negru
- boia de ardei dulce/iute
- Pulpa de curcan se curata foarte bine , se spala si se sterge de apa.
- Legumele se curata, se spala, ceapa se taie in patru, ardeii bucati mai mari sau fasii iar usturoiul in fasii.
- Pulpa de curcan se impunge cu un cutit ascutit si se introduc fasii de usturoi. Se impaneaza carnea cu tot usturoiul.
- Se aseaza intr-un vas termorezistent si se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei. Se poate condimenta cu diferite ierburi aromatice.
- Asezam ceapa si ardeii in jurul carnii , turnam uleiul si vinul.
- Acoperim cu o hartie de copt si coacem in cuptorul incalzit cca 2 ore. In acest timp se stropeste cu sosul format din vas , iar daca este nevoie se completeaza cu putina apa sau chiar vin. Inainte sa fie gata, se ia hartia si se mai lasa vreo 15 minute.
- Se serveste pe un platou, cu legumele si sosul format si bineinteles alaturi de garnitura dorita
Pofta buna!!
sE POATE SA VIN LA MASA????
RăspundețiȘtergereVin si eu impreuna cu Mirela!!!
RăspundețiȘtergerePupici la fete!
Foarte apetisanta.
RăspundețiȘtergereCe bine arat!! O deliciosenie tare frumos prezentata! Te pup
RăspundețiȘtergereMmm.. ce bunatate!! Ti se topeste in gura, nu alta!
RăspundețiȘtergereHei,am si eu un loc rezervat!:)
RăspundețiȘtergereDelicios,normal!
Bun tare! Daca nu ai sta asa departe ma invitam la masa... Week0end placut!
RăspundețiȘtergereTare apetisanta fripturica!!Mmm, ador carnea de curcan!Pupici!
RăspundețiȘtergere