Ingrediente:
6 oua
1 l lapte
200 gr zahar
1 pastaie de vanilie/ 2-3 plicuri zahar vanilat
Intr-o cratita mai larga se pune la fiert laptele cu putin zahar si cu zaharul vanilat.
Se bat albusurile spuma, se adauga jumatate din zaharul ramas si se bat in continuare pana ce spuma s-a intarir bine.
Se ia din spuma cu o lingura si se pune la fiert in laptele clocotit.
Se lasa sa fiarba cateva secunde pe o parte si pe cealalta, dupa care se scot cu spumiera intr-un bol mai mare.
Galbenusurile se freaca cu restul de zahar, apoi se toarna laptele peste si se tine pe foc moale, amestecand pana incepe sa se ingroase putin.
Apoi se toarna peste bulgarii de albus.
Se serveste rece!
Pofta dulce!!
Nu am mancat niciodata,dar imi place cum arata.Parca as incerca si eu sa fac.Pupici!
RăspundețiȘtergereVai ce pofta mi-ai facut !!! Ador acest laptic ;) , plus ca-mi aduce aminte de copilarie si de toate intrebarile pe care i le puneam bunicii !!! :))
RăspundețiȘtergereNu am mai mancat de un car de vreme lapte de pasare.
RăspundețiȘtergereCe pacat, ca-mi place asa de mult. Dar nu ma dau in vant ca sa-l prepar...
Desertul copilarie! Pur si simplu il ador. Saptamana trecuta l-am facut si eu caci poftea cel mic la el...
RăspundețiȘtergereYuumyy!!Si mie imi place acest desert!
RăspundețiȘtergere