Luna aceasta reteta sarata a fost propusa de Simona, o tocanita de pui delicioasa, ''ca la mama acasa'' , vorba aia. :)
Ingrediente:
- 4 pulpe , 2 aripi de pui
- 2-3 cepe mai mici
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 200 g rosii taiate in suc propriu
- 2-3 catei de usturoi
- sare, piper proaspat macinat
- patrunjel verde tocat
- 2-3 linguri ulei
- faina malai grisata
- sare
- apa
- Carnea se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, ardei la fel se spala si se taie cubulete.
- Calim ceapa in uleiul incins si lasam pana ce devine sticloasa.
- Adaugam ardeii taiati cubulete si lasam impreuna cu ceapa pana ce se inmoaie.
- Adaugam bucatile de carne, usturoiul tocat si mai lasam pe foc 2-3 minute.
- Pe urma condimentam cu sare si piper dupa gust si turnam apa , cat sa acopere carnea. Se lasa la fiert cca 1 ora, daca este pui de casa.
- Cand este gata adaugam rosiile tot cu suc, patrunjelul tocat si mai lasam vreo 10 minute pana ce scade putin sosul format.
- Servim cu mamaliguta facuta si patrunjel tocat. Pentru mamaliga puneti apa la fiert cu putina sare, apoi adaugati faina de malai grisata si amestecati cu un tel.
Bon apetit!!
Yum ce bine Arata!❤
RăspundețiȘtergereFoarte apetisanta!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut tocanita! Pup
RăspundețiȘtergere