joi, 25 aprilie 2013

Tocanita de pui cu mamaliga - Bucatar Curajos



Luna aceasta reteta sarata a fost propusa de Simona,  o tocanita de pui delicioasa,  ''ca la mama acasa'' , vorba aia. :)


Ingrediente:



  • 4 pulpe , 2 aripi de pui
  • 2-3 cepe mai mici
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 200 g rosii taiate in suc propriu
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper proaspat macinat
  • patrunjel verde tocat
  • 2-3 linguri ulei

  • faina malai grisata
  • sare
  • apa


  • Carnea se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, ardei la fel se spala si se taie cubulete.
  • Calim ceapa  in uleiul incins si lasam pana ce devine sticloasa.
  • Adaugam ardeii taiati cubulete si lasam  impreuna cu ceapa pana ce se inmoaie.
  • Adaugam bucatile de carne, usturoiul tocat si mai lasam pe foc 2-3 minute.
  • Pe urma condimentam cu sare si piper dupa gust si turnam apa , cat sa acopere carnea. Se lasa la fiert cca 1 ora, daca este pui de casa.
  • Cand este gata adaugam rosiile tot cu suc, patrunjelul tocat si mai lasam vreo 10 minute pana ce scade putin  sosul format.
  • Servim cu mamaliguta  facuta si patrunjel tocat.  Pentru mamaliga puneti apa la fiert cu putina sare, apoi adaugati faina de malai grisata si amestecati  cu un tel. 


Bon apetit!!






3 comentarii: