sâmbătă, 13 aprilie 2013

Malai dulce cu lamaie si crema de lichior



Cine isi mai aduce aminte de malaiul dulce?
Uite caci mi-am adus aminte!!! Doar ca , am facut unele modificari asupra retetei ; sa zicem ca este varianta moderna :)))


Ingrediente pentru o tava cu dimensiunea 28/ 20:


  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g malai grisat
  • 80 g faina alba tip 000
  • un praf de copt
  • 100 ml crema de lichior
  • sucul de la 2 lamai
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar pudra


  • Incalzim cuptorul la 190 grade. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
  • Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul.





  • Apoi adaugam cate un ou, mixand dupa fiecare.





  • Praful de copt se amesteca cu faina de malai si faina de grau si se adauga la compozitie.
  • Adaugam coaja rasa si sucul stors de la lamai.









  • Spre final turnam crema de lichior.





  • Turnam compozitia obtinuta  in tava si coacem   cca 30 -40 minute dupa cuptorul meu.





  • Deasupra se va forma o crusta mai inchisa si atunci stim ca este gata.
  • Se scoate din cuptor si se lasa la racit.  La servire pudram cu zahar.

Pofta dulce!!!  Enjoy!!!










2 comentarii: