Cine isi mai aduce aminte de malaiul dulce?
Uite caci mi-am adus aminte!!! Doar ca , am facut unele modificari asupra retetei ; sa zicem ca este varianta moderna :)))
Ingrediente pentru o tava cu dimensiunea 28/ 20:
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 5 oua
- 200 g malai grisat
- 80 g faina alba tip 000
- un praf de copt
- 100 ml crema de lichior
- sucul de la 2 lamai
- coaja rasa de la o lamaie
- zahar pudra
- Incalzim cuptorul la 190 grade. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
- Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul.
- Apoi adaugam cate un ou, mixand dupa fiecare.
- Praful de copt se amesteca cu faina de malai si faina de grau si se adauga la compozitie.
- Adaugam coaja rasa si sucul stors de la lamai.
- Spre final turnam crema de lichior.
- Turnam compozitia obtinuta in tava si coacem cca 30 -40 minute dupa cuptorul meu.
- Deasupra se va forma o crusta mai inchisa si atunci stim ca este gata.
- Se scoate din cuptor si se lasa la racit. La servire pudram cu zahar.
Pofta dulce!!! Enjoy!!!
sa stii ca eu nu am mancat ! interesanta reteta !
RăspundețiȘtergereCe pufoasa este!!!Yumyyy!
RăspundețiȘtergere