O noua luna, o noua provocare Bucatar Curajos, luna aceasta reteta de dulce a revenit Corinei si anume prajitura cu morcovi. Corina iti multumesc pentru alegerea facuta, a fost mai mult decat delicioasssaa!!!
Am ales sa combin cu frisca, imi ramasese cca 200 ml si mi-am adus aminte de checul la metru pe care-l pregatea mama, :) ... eu zic ca am reusit sa-mi conving familia si a fost foarte apreciat.
Ingrediente:
- 3 morcovi
- 3 oua
- 4 linguri bune de faina
- 100 ml ulei
- 1 praf de copt ( 10 g )
- 2-3 linguri de zahar
- o lingurita scortisoara macinata
- o bucatica de unt pentru tava
- 200 ml frisca
- cateva visine
- cacao ( pentru pudrat )
- Curatam morcovii si ii dam pe razatoare , ochiul mic.
- Se bat ouale cu zaharul cateva minute pana ce devin cremoase si apoi adaugam uleiul si morcovii rasi, se amesteca foarte bine.
- Amestecam ingredientele uscate, faina, praful de copt si scortisoara, apoi adaugam la ouale batute.
- Incorporam bine ingredientele uscate, apoi turnam totul intr-o tava de chec unsa cu unt.
- Dam tava in cuptorul incins ( 160 grade ) si coacem cca 30 minute, pana ce trece testu scobitorii.
- Dupa coacere se scoate tava si se lasa la racit, apoi se scoate din tava.
- Se felieaza in felii potrivite si se lipesc intre ele cu frisca. Se pastreaza 2-3 linguri de frisca pentru ornat, alaturi de visine si cacao in cazul meu :).
- La servire feliati pe diagonala si vor rezulta feliile din imagini.
Pofta dulce!!!
Ce frumos l-ai aranjat!!
RăspundețiȘtergerefoarte frumoasa prajiturica, multumesc ca ai pregatit-o :*
RăspundețiȘtergere