Un pui delicios,... ... mmmm !!!!! .... ...te lingi pe degete atat de delicios este !!!!!:), recomand reteta pentru sarbatorile care urmeaza, in special pentru cei care nu consuma carnea de miel.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- un pui de 1 kg
- 1 lamaie
- 4 cepe mai mici
- 3-4 catei de usturoi
- 100 ml ulei
- 200 ml vin alb
Pentru condimente:
- sare, piper proaspat macinat
- piper alb
- cimbru uscat
- coriandru macinat ( boabe)
- rozmarin uscat
- maghiran uscat
- cuisoare macinata
- frunze dafin macinat
- usturoi granule
- chilli
- Puiul se curata foarte bine, eventual se trece deasupra flacarei.
- Toate condimentele se amesteca, daca aveti varianta uscata, adaugati intr-un mojar si zdrobiti tot, daca aveti proaspat tocati totul marunt.
- Dupa ce puiul este curatat si spalat se sterge de excesul de apa si se condimenteaza cu acest amestec.
- Lamaia se spala cu apa fierbinte, apoi se sterge si se taie felii ( tot cu coaja)
- Ceapa se curata si se taie in 6-8 bucati usturoiul se toaca grob.
- Introduceti in interiorul puiului jumatate din lamaie, cateva bucati de ceapa si usturoi tocat, iar restul asezati in vasul sau tava in care gatiti puiul.
- Stropiti putin cu ulei deasupra puiului, iar restul il turnati in tava. Turnati si vinul si acoperiti puiul cu o folie de aluminiu.
- Introduceti tava in cuptorul incalzit la 150 grade si lasati o ora si jumatate.
- Apoi descoperiti de folie si mai lasati cca 20-30 minute pana ce se rumeneste deasupra. In acest timp stropiti cu sosul din tava.
- Serviti cu garnitura preferata.
Enjoy!!!
Ce bine arata!! Mi-ar placea sa am asa ceva pe masa ;)
RăspundețiȘtergere