joi, 11 aprilie 2013

Pui condimentat cu lamaie la cuptor


Un pui delicios,... ... mmmm !!!!! .... ...te lingi pe degete  atat de delicios este !!!!!:), recomand reteta pentru sarbatorile care urmeaza, in special pentru cei care nu consuma carnea de miel.



Ingrediente  pentru 4 persoane:



  • un pui de 1 kg
  • 1 lamaie
  • 4 cepe mai mici
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 ml ulei 
  • 200 ml vin alb
Pentru condimente:


  • sare, piper proaspat macinat
  • piper alb
  • cimbru uscat
  • coriandru macinat ( boabe)
  • rozmarin uscat
  • maghiran uscat
  • cuisoare macinata
  • frunze dafin macinat
  • usturoi granule
  • chilli




  • Puiul se curata foarte bine, eventual se trece deasupra flacarei.
  • Toate condimentele se amesteca, daca aveti varianta uscata, adaugati intr-un mojar si zdrobiti tot, daca aveti proaspat tocati totul marunt.
  • Dupa ce puiul este curatat si spalat se sterge de excesul de apa si se condimenteaza cu acest amestec. 
  • Lamaia se spala cu apa fierbinte,  apoi se sterge si se taie felii ( tot cu coaja)
  • Ceapa se curata si se taie in 6-8 bucati usturoiul se toaca grob. 
  • Introduceti in interiorul puiului jumatate din lamaie, cateva bucati de ceapa si usturoi tocat, iar restul asezati in vasul sau tava in care gatiti puiul.  





  • Stropiti putin cu ulei  deasupra puiului, iar restul il turnati  in tava. Turnati si vinul si acoperiti puiul cu o folie de aluminiu.





  • Introduceti tava in cuptorul incalzit la 150  grade si lasati o ora si jumatate.
  • Apoi descoperiti de folie si mai lasati cca 20-30 minute pana ce se rumeneste deasupra. In acest timp stropiti cu sosul din tava.
  • Serviti cu garnitura preferata.

Enjoy!!!










Un comentariu: