De foarte multa vreme nu am mai participat la Provocarea Dulce Romanie lansata de Mihaela si imi pare foarte rau, sper sa revin mai des la aceasta provocare . Deocamdata am sa raspund chemarii Magdei, luna aceasta provocarea este gazduita de ea, propunerile ei sunt foarte interesante.
Sper din tot sufletul sa pregatesc ceva cu ciuperci si leurda, daca timpul va fi favorabil pentru mine :) pana atunci va las sa va delectati cu aceasta tarta minunata, pe care noi pur si simplu am devorat-o :)
Ingrediente:
- 1 ou
- 50 g unt
- 3 linguri zahar
- 140 gr faina alba
- 1/2 lingurita praf de copt
Umplutura:
- 4 oua
- 400 gr branza de vaci
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 50 g amidon
- 50 g mac macinat
- unt pentru uns tava
- zahar pudra vanilat
- Pregatim in felul urmator, oul se bate cu zaharul ( cu un tel )
- Apoi adaugam untul moale si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca in continuare cu telul, cat puteti, apoi framantati cu mana. Se obtine un aluat elastic, care nu se va lipi de masa de lucru. Inveliti aluatul intr-o folie si lasati la odihnit, la rece, pana ce ne ocupam de umplutura.
- Mixati cele patru oua cu zaharul si vaniliile, pana ce devin cremoase.
- Apoi adaugati amidonul alimentar.
- Urmeaza branza de vaci si se mixeaza in continuare la o viteza mai mica.
- Aluatul se scoate din frigider si se intinde dupa forma pe care o aveti, ( se unge cu unt, apoi se aseaza aluatul) lasand putina margine si turnati o treime din umplutura. Se niveleaza cu o spatula sau lingura.
- Macul macinat se adauga la restul de umplutura si se amesteca.
- Se pun gramajoare pe umplutura de branza apoi marmoram cu o furculita.
- Se introduce in cuptorul incalzit si se coace cca 30 minute. Apoi se scoate si se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.
Enjoy!!!
Ce tarta frumoasa si gustoasa!! Pup
RăspundețiȘtergereCat de frumos arata tarta ta !!! Imi place combinatia !! ;)
RăspundețiȘtergere