Rulourile imi aduc aminte de copilaria mea, cand mama ne pregatea aceaste minunatii de fiecare sarbatoare. Tin minte ca erau nelipsite in special de Paste, cand mama alerga pe la vecini dupa forma speciala pe care se fac ca sa poata sa ne astampere poftele. Desi nu am acele forme de lemn conice, am recurs la alte siretlicuri :) tatal meu a facut rost de cotoare ramase de porumb pentru aceste prajiturele. Daca nu aveti forme puteti alege aceasta varianta, sau sa cautati acele forme.
Nu este un dulce costisitor si puteti include in lista pentru pregatirile de Paste.
Ingrediente pentru cca 35-40 rulouri:
- 250 g untura ( unsoare de porc)
- 500 g faina alba
- 1 pliculet zahar vanilat
- sare
- 25 g drojdie
- 1 ou
- 100 ml lapte caldut
- 2 linguri smantana
Crema:
- 5 galbenusuri
- 500 ml lapte
- 100 g amidon alimentar
- 2-3 plicuri zahar vanilat / 1 pastaie vanilie
- 200 g zahar
- 200 smantana pentru frisca
Glazura:
- 200 g zahar
- 8 linguri apa
- o lingura unt
- 50 g cacao
- 200 g nuca de cocos / migdale / nuca
- Pentru inceput pregatim crema, galbenusurile se amesteca cu zaharul si vanilia pana ce se albesc, intre timp punem laptele pe foc pana ce se infierbanta.
- Apoi adaugam amidonul la galbenusuri si amestecam.
- Turnam laptele fierbinte in fir subtire si amestecam in continu. Punem pe foc mic si lasam sa se ingroase, amestecam in continu, sa nu se prinda de fundul cratitei.
- Asezam o folie alimentara deasupra si lasam sa se raceasca.
- Batem frisca si punem la rece.
- Dupa ce sa racit budinca adaugam treptat cate o lingura de frisca si amestecam. Dam crema la rece pana la intrebuintare.
- Punem faina pe masa de lucru, adaugam un praf de sare, untura si smantana si framantam cu mana.
- Pe urma adaugam oul batut si drojdia amestecata cu laptele caldut si vanilia.
- Framantam un aluat care nu se va lipii de masa de lucru si il intindem cat mai subtire posibil.
- Pe urma taiem fasii cu un cutit si luam cate o forma si rulam, apoi taiem si apasam putin cu degetele sa nu se desfaca cand se coc.
- Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se coc ccca 20 minute, pana ce sunt maronii pe fund, deasupra nu se vor colora, vor ramane albe.
- Se lasa la racit si se umple cu crema de vanilie.
- Se pot coace cu o zi sau doua inainte de a fi umplute, eu le-am facut cu o zi inainte.
- Pentru glazura, fierbeti un sirop din apa si zahar, apoi adaugati untul si lasati pana ce se topeste. Pe urma adaugati cacao cernuta si amestecati foarte bine.
- Se dau rulourile prin glazura si se trec prin nuca de cocos, migdale macinate sau nuca.
Tipsuri : se pot umple cu diverse creme si da prin nuca sau migdale macinate ( sau chiar alune) .
Pe parcurs am sa fac cu alte creme .
Enjoy!!
Rulourile astea trebuiesc incercate! uite ce fain arata!
RăspundețiȘtergereDelicioase rulouri, vreau si eu vreo doua, te rog, nu pot sa-mi beau cafeaua goala :P
RăspundețiȘtergerepuup
Tare faine sunt!
RăspundețiȘtergereCe bunatati ai pregatit aici!! Foarte bine arata, si sigur sunt delicioasa foc! Te pup
RăspundețiȘtergereCe bine arata rulourile, imi dau seama cat de bune au fost!!!
RăspundețiȘtergereBune tare rulourile tale... Fugi la usa si deschide, eu sint cea care suna si vrea citeva pentru cafeaua de dimineata. Pupici !
RăspundețiȘtergereArata extraordinar! O idee minunata si delicioasa!
RăspundețiȘtergereUn deliciu!
RăspundețiȘtergereWow, that's what I was searching for, what a data! existing here at this webpage, thanks admin of this site.
RăspundețiȘtergeremy weblog; descargar ares