Cred ca nu este nevoie de foarte multa prezentare, toata lumea stie aceasta salata.
Va prezint varianta mea si va marturisesc ca este una dintre preferate, o mananc si asa goala si tot nu ma satur de ea :))
Ingrediente:
- sfecla rosie
- sare, piper
- zahar
- otet
- chimen
- hrean ras
De data aceasta nu am sa va dau ingredientele in gramaj, eu pregatesc dupa gustul meu, va recomand acelas lucru.
- Sfecla rosie se spala si se coace in cuptor sau se fierbe. Varianta in cuptor este mult mai delicioasa si isi pastreaza proprietatile.
- Se da pe razatoare ( in cazul meu) sau se taie dupa preferinta.
- Se adauga sare, putin piper, zahar si otet dupa gust, apoi se presara chimen si hreanul ras .
- Se pune in borcane si se depoziteaza undeva la rece.
- De obicei o las cateva ore in vasul in care am pregatit, sa se patrunda toate aromele si amestec din cand in cand.
- Simpla si delicioasa!! Pofta mare!!!
Este salata mea preferata! Nu m-am gandit sa-i pun si chimen..
RăspundețiȘtergereSunt mare iubitoare de sfecla rosie, mai bine zis de salata de sfecla rosie.
RăspundețiȘtergereNu am preparat-o niciodata fiindca pana acum am preferat sa o cumpar dar ma tenteaza sa o fac si eu (o voi baga la cuptor, daca o fierb sunt convinsa ca voi pata oala) :)
Ahhhh, cît ador salata asta! E buna tare!
RăspundețiȘtergereuna dintre cele mai bune salate <3
RăspundețiȘtergerete pup draga mea!