Neaparat sa incercati aceasta prajitura, este super buna, daca sunteti iubitori de prune si ricotta , cred ca nu veti regreta.
Ingrediente:
Blat cu fructe ( tava 28/22)
- 4 oua marimea M
- 100 unt / margarina
- 150 g zahar
- 120 g zahar
- o priza de sare
- 1 lamaie ( coaja + zeama )
- 1/2 plic praf de copt ( 5 g )
- vreo zece prune taiate cuburi
- 250 g ricotta
- 100 g zahar pudra
- 1 lingura zahar pudra vanilat
- 50 ml lapte
- 10 g gelatina
- Se mixeaza untul / margarina la temperatura camerei cu 100 g zahar pana ce se topeste zaharul si untul devine spumos.
- Separam galbenusurile de albusuri , iar galbenusurile le adaugam , unul cate unul la crema de unt, amestecand dupa fiecare.
- Pe urma adaugam coaja rasa de la lamaie, praful de copt stins cu zeama de la lamaie.
- Se incorporeaza faina la crema de unt.
- Cam asa arata consistenta untului dupa ce am adaugat faina.
- Albusurile se bat spuma cun un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si batem pana ce obtinem o spuma tare.
- Adaugam cate o lingura de spuma la compozitia de unt si amestecam cu miscari lente .
- Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt, pe urma adaugam prunele taiate cuburi.
- Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C pana ce devine usor maroniu deasupra, cca 20-25 minute dupa cuptorul meu. Faceti testul cu o scobitoare, daca iasa curata este gata copt blatul.
- Dupa coacere , scoateti din cuptor si lasati blatul sa se raceasca in tava.
- Pentru crema mixati bine ricotta cu zaharul pudra si cel vanilat.
- Hidratati gelatina in laptele rece, circa 10 minute, apoi dizolvati pe bain marie si adaugati la branza, mixand foarte bine.
- Dupa ce ati obtinut crema de ricotta , turnati pe suprafata blatului, nivelati si dati la rece pentru 2 ore, pana ce se intareste crema.
- Portionati dupa preferinta si serviti cu mare pofta!! Delicioasa!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu