Prima reteta cu carne de miel, si daaa consumam miel dar mai rar ce-i drept :) . Mie imi place foarte mult, fetelor la fel carne sa fie , iar sotul agreaza sa zic asa, dar nu este foarte incantat.
Cel mai mult imi place sa combin cu rozmarin, papilele mele spun ca merge cel mai bine, cel putin asa cred, deocamdata :)
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 800 g carne de miel ( sira spinarii )
- praf de usturoi
- piper alb
- piper negru
- sare
- rozmarin proaspat / uscat
- 1 morcov mai mare
- 1 capatana mica de usturoi
- 300 ml vin rosu ( de casa am folosit)
- 50 ml supa de carne
Am avut doua bucati de spinare de miel si nu stiam ce sa fac , avand in vedere ca aceasta parte nu prea are carne ( dar noua ne-a ajuns) si am zis sa fac o friptura delicioasa.
- Asadar, am spalat carnea, am sters excesul de apa si am asezat bucatile intr-un vas termorezistent
- Intre timp pregatim un amestec de condimente din : sare, piper alb, piper negru, praf de usturoi, rozmarin uscat (se poate folosi proaspat) si condimentam carnea cu acest amestec.
- Morcovul se curata , se spala si se taie fasii mai lungi, usturoiul se curata si se taie grob.
- Adaugam morcovul si usturoiul in vas, turnam vinul si supa de carne. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam vasul in cuptorul preincalzit cca o ora si 40 minute. In acest timp verificam sa nu scada sosul si intoarcem carnea din cand in cand . Daca a scazut completati cu supa de carne sau apa. Descoperit de folie si mai lasati inca 10 minute sa se rumeneasca usor , dar sa stropiti carnea cu sosul sa nu se usuce.
- Dupa ce este gata scoateti din cuptor acoperiti cu o folie si lasati sa se odihneasca cca 10 minute, inainte de servire.
- Serviti cu piure de cartofi, fasole verde pastai gatit la abur, sau garnitura de legume sotate si musai cu sosul din tava.
Pofta buna!!!
Un adevarat festin culinar!!
RăspundețiȘtergereBun, bun. Îmi place carnea de miel. Cum numai eu o mănânc la noi în casă, nu prea cumpăr, aşa că, dacă mai ai, vreau şi eu o porţie .
RăspundețiȘtergereMa invit la masa. Si noua ne place mielul. Pup!
RăspundețiȘtergereHello it's me, I am also visiting this site regularly, this site is really pleasant and the viewers are in fact sharing good thoughts.
RăspundețiȘtergereAlso see my site - go there
Ce pofta mi-ai facut!! Noi suntem mari consumatori de carne de miel/oaie.. Trebuie sa verific congelatorul, ca altfel o sa ma invit la tine :)
RăspundețiȘtergereBună ziua
RăspundețiȘtergereAm descoperit rețeta d-voastră, tocmai mă dispun so fac. Dar ar fi indicat să specificați temperatura la care trebuie pus cuptorul
Mulțumesc
Încă un detaliu
RăspundețiȘtergereIn poze se observă că ar fi costițe nu spinare
Asta influențează cu ceva in timpul și temperatura cuptorului??