marți, 12 februarie 2013

Spinare de miel cu rozmarin , usturoi si vin rosu


Prima reteta cu carne de miel, si daaa consumam miel dar mai rar ce-i drept :) . Mie imi place foarte mult,  fetelor la fel carne sa fie , iar sotul  agreaza  sa zic asa, dar nu este foarte incantat.
Cel mai mult imi place  sa combin  cu rozmarin, papilele mele spun  ca merge cel mai bine, cel putin asa cred, deocamdata :)


Ingrediente pentru 4 persoane:



  • 800 g carne de miel ( sira spinarii )
  • praf de usturoi
  • piper alb
  • piper negru
  • sare
  • rozmarin  proaspat / uscat
  • 1 morcov mai mare
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 300 ml vin rosu ( de casa am folosit)
  • 50 ml supa de carne

Am avut doua bucati de spinare de miel si nu stiam ce sa fac , avand in vedere ca aceasta parte nu prea are carne ( dar noua ne-a ajuns) si am zis sa fac o friptura delicioasa.

  • Asadar, am spalat carnea,  am sters excesul de apa  si am asezat bucatile  intr-un vas termorezistent
  • Intre timp pregatim  un amestec de condimente din : sare, piper alb, piper negru, praf de usturoi, rozmarin uscat (se poate folosi proaspat) si condimentam carnea cu acest amestec.
  • Morcovul se curata , se spala si se taie fasii mai lungi, usturoiul se curata si se taie grob.





  • Adaugam morcovul si usturoiul in vas, turnam vinul si supa de carne. Acoperim cu o folie de aluminiu si  dam vasul in cuptorul preincalzit cca  o ora si 40 minute. In acest timp verificam sa nu scada sosul si intoarcem carnea din cand in cand . Daca a scazut completati cu supa de carne sau apa. Descoperit de folie si mai lasati inca 10 minute sa se rumeneasca usor , dar sa stropiti carnea cu sosul sa nu se usuce. 
  • Dupa ce este gata scoateti din cuptor acoperiti cu o folie si lasati sa se odihneasca cca 10 minute, inainte de servire.
  • Serviti cu piure de cartofi, fasole verde pastai  gatit la abur,  sau garnitura de legume sotate si musai cu sosul din tava.


Pofta buna!!!













7 comentarii:

  1. Bun, bun. Îmi place carnea de miel. Cum numai eu o mănânc la noi în casă, nu prea cumpăr, aşa că, dacă mai ai, vreau şi eu o porţie .

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma invit la masa. Si noua ne place mielul. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hello it's me, I am also visiting this site regularly, this site is really pleasant and the viewers are in fact sharing good thoughts.
    Also see my site - go there

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce pofta mi-ai facut!! Noi suntem mari consumatori de carne de miel/oaie.. Trebuie sa verific congelatorul, ca altfel o sa ma invit la tine :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Bună ziua
    Am descoperit rețeta d-voastră, tocmai mă dispun so fac. Dar ar fi indicat să specificați temperatura la care trebuie pus cuptorul
    Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. Încă un detaliu
    In poze se observă că ar fi costițe nu spinare
    Asta influențează cu ceva in timpul și temperatura cuptorului??

    RăspundețiȘtergere