A venit randul retetei propuse de Angela pentru Bucatar Curajos, era sa nu postez reteta. De ceva timp toate se strica , aparatul face fite, calculatorul face fite, astept in orice moment sa raman fara :(.
Sper sa nu se intample toate astea, pana atunci profit de ocazie, sa mai postez cate o reteta adunata in ,, arhiva calculatorului,,
Ingrediente:
Paste:
- 100 g faina
- 1 ou
- sare
- apa
Umplutura:
- 250 g ricotta
- 100 g spanac
- 1 ou
- 50 g parmezan
- 25 g unt
- 1 ceapa mica
- busuioc
- sare, piper negru
- nucsoara
Sos:
- 100 g unt
- 100 g parmezan
- salvie
In primul rand vreau sa mentionez ca am micsorat cantitatile, pentru ca nu stiam daca le va place mofturosiror mei.
- Pentru inceput pregatim aluatul de paste, procedam la fel ca si pentru taitei de casa. Presaram faina pe masa de lucru si facem o adancitura in mijloc. Spargem oul , adaugam un praf de sare si putina apa si incepem sa batem oul cu o furculita , totodata luand faina si amestecand. Framantam un aluat elastic si usor de modelat. Intindem cu o sucitoare , sa fie de grosimea foilor de lasagna.
- Pentru umplutura, curatam si tocam ceapa, si o calim in untul topit. Ricotta o amestecam cu parmezanul ras, sare, piper si nucsoara dupa gust si putin busuioc. Ceapa se pune deoparte sa se raceasca. Spanacul se stoarce bine de apa ( eu am folost spanac tocat si congelat) si se amesteca in ricotta. Spre final adaugam ceapa calita si oul batut.
- Intre timp punem apa la fiert cu putina sare.
- Intindem umplutura deasupra foi de aluat si rulam cu grija sa nu iasa umplutura si sa nu se rupa foaia . Indoim marginile spre interior, apoi asezam rulada pe un prosop de bucatarie fiert in apa cu otet inainte cu o zi. Asezam rulada in apa clocotita si lasam sa fiarba 30 - 35 minute.
- Dupa ce a fiert se despacheteaza si se taie feli de 4-5 cm grosime. Se aseaza intr-un vas termorezistent .
- Pentru sos, topim untul , adaugam parmezanul ras si salvie maruntita ( uscata am folosit ). Se toarna sosul deasupra lor , se presara parmezan ras si se da la cuptor incins cca 10 -15 minute .
- Se servesc calde! Multumesc Angela!! :*
- Pofta buna!!
Imi place....simplu si gustos!Abea astept primavara,am sa o fac si cu stevie!
RăspundețiȘtergereFoarte frumoasa ti-a iesit! Te pup!
RăspundețiȘtergereVreau si eu,mai ai?:)
RăspundețiȘtergereUn inceput de primavara exceptional!