luni, 25 februarie 2013

Rotolo di ricotta e spinaci - Bucatar Curajos


A venit randul retetei propuse  de Angela  pentru Bucatar Curajos, era sa nu postez reteta.  De ceva timp toate se strica , aparatul face fite, calculatorul face fite,  astept in orice moment sa raman fara :(.
Sper sa nu se intample toate astea, pana atunci profit de ocazie, sa mai postez cate o reteta  adunata in ,, arhiva calculatorului,,


Ingrediente:

Paste:

  • 100 g faina
  • 1 ou
  • sare
  • apa

Umplutura:

  • 250 g ricotta
  • 100 g spanac
  • 1 ou
  • 50 g parmezan
  • 25 g unt
  • 1 ceapa mica
  • busuioc
  • sare, piper negru
  • nucsoara

Sos:

  • 100 g unt 
  • 100 g parmezan
  • salvie

In primul rand vreau sa mentionez ca am micsorat cantitatile, pentru ca nu stiam daca  le va place mofturosiror mei.
  • Pentru inceput pregatim aluatul de paste, procedam la fel ca si pentru taitei de casa. Presaram faina pe masa de lucru si facem o adancitura in mijloc. Spargem oul , adaugam un praf de sare si putina apa si incepem sa batem oul cu o furculita , totodata luand faina  si amestecand.  Framantam un aluat elastic si usor de modelat. Intindem cu o sucitoare , sa fie de grosimea foilor de lasagna.
  • Pentru umplutura, curatam si tocam ceapa, si o calim in untul topit.  Ricotta o amestecam cu parmezanul ras, sare, piper si nucsoara dupa gust si putin busuioc. Ceapa se pune deoparte sa se raceasca. Spanacul se stoarce bine de apa ( eu am folost spanac tocat si congelat) si se amesteca in ricotta.  Spre final adaugam ceapa calita si oul batut. 
  • Intre timp punem apa la fiert cu putina sare.
  • Intindem umplutura deasupra foi de aluat si rulam cu grija sa nu iasa umplutura si sa nu se rupa foaia . Indoim marginile spre interior, apoi asezam rulada pe un prosop de bucatarie fiert in apa cu otet inainte cu o zi. Asezam rulada in apa clocotita si lasam sa fiarba 30 - 35 minute.






  • Dupa ce a fiert se despacheteaza si se taie feli de 4-5 cm grosime.  Se aseaza intr-un vas termorezistent .
  • Pentru sos, topim untul , adaugam parmezanul ras si  salvie maruntita ( uscata am folosit ). Se toarna sosul deasupra lor , se presara  parmezan ras si se da  la cuptor incins cca 10 -15 minute .
  • Se servesc calde! Multumesc Angela!! :* 
  •  Pofta buna!!

















3 comentarii: