joi, 14 februarie 2013

Tort de ciocolata cu crema de portocale


Nu are cine stie ce aspect dar va asigur ca este un tort delicios, aromat si racoritor.  L-am facut de ziua sotului meu, un tort  rapid, urma ca ziua urmatoare sa plecam la parinti mei pentru a-l sarbatorii si asta sa intamplat pe 4 Decembrie. Rusine sa-mi fie ca nu l-am postat!! :)  Ma gandeam ca o sa-l refac, pentru un aspect mai placut si poze mai reusite, mi-a cam facut aparatul fite, se si vede :)



Ingrediente:

Blat:


  • 4 oua
  • 20 g cacao
  • 200 g faina
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 175 g unt
  • 250 g zahar
  • 40 ml lapte
  • 50 g ciocolata amaruie

Crema:

  • 300 ml frisca
  • 30 ml lichior portocale
  • 3 plicuri zahar vanilat Dr Oetker
  • 2 portocale mari
  • 10 g gelatina  granule

Ornat:

  • 1 portocala mare
  • 50 g ciocolata rasa

  • Se mixeaza untul moale cu zaharul pana ce devine cremoasa.
  • Adaugam cate un galbenus de ou, pe rand si mixam dupa fiecare.
  • Pe urma  adaugam ciocolata topita si bicarbonatul  stins cu lapte, amestecam  foarte bine.
  •  Adaugam  cacao cernuta  si faina amestecata cu praful de copt, amestecam cu o paleta pana ce incorporam faina.
  • Albusurile se bat separat cu un praf de sare si adaugam cate o lingura  la compozitie, amestecand usor  sa nu se lase spume.
  • Compozitia se imparte in patru, eu am taiat 4 discuri de hartie de copt cu diametrul 30 si am copt pe rand in aceasi tava in jur de 10 minute, nu mai mult.





  • Pentru crema , se stoarce sucul de la o portocala, iar cealalta  se taie in bucatele mici. Amestecam lichiorul cu sucul de la portocala.
  • Gelatina o hidratam in 2-3 linguri de  suc de portocale.
  • Frisca se bate cu vaniliile.
  • Dizolvam gelatina la bain marie si adaugam la restul de suc de portocale.
  • Turnam incet in frisca si amestecam cu grija, la final adaugam bucatile de potocale.






  • Crema o impartim in trei si pastram 2 linguri pentru ornat.
  • Umplem foile  si ornam pe margine cu restul de crema si ciocolata rasa. Deasupra se taie felii de portocale. Pacat ca nu am avut timp atunci pentru  a finisa asa cum mi-as fi dorit , dar ramane pe  alta data :).
Pofta dulce!!












7 comentarii: