Va prezint varianta mea de tocana de miel, este o reteta simpla dar delicioasa, va asigur ca va lingeti pe degete, noi am facut-o :)).
Ingrediente 4 persoane:
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 1 ora
- 1/2 kg carne de miel ( pulpa, cotlet, coaste)
- 3 cepe mari
- 1 ceapa rosie
- 6 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1 lingura rasa boia de ardei
- 3-4 linguri suc de rosii / bulion
- 1 lingurita rozmarin
- 50 ml vin alb
- 50 ml ulei
- 1/2 lingurita praf chilli
- sare, piper proaspat macinat
- patrunjel verde tocat
- Carnea de miel se spala foarte bine, apoi se sterge putin de apa si se taie cuburi ( nu foarte mari ).
- Ceapa, usturoiul si morcovul se curata. Se toaca ceapa si usturoiul marunt, iar morcovul rondele.
- Calim toate legumele intr-o tigaie/ cratita cu uleiul incins pana ce devine ceapa sticloasa.
- Apoi adaugam carnea si mai lasam la foc incet 2-3 minute.
- Turnam vinul si completam cu apa sa acopere toata carnea si condimentam cu sare, piper proaspat macinat, boia de ardei, chilli si rozmarinul.
- Lasam sa fiarba la foc potrivit, acoperit pe jumatate cu un capac pana ce fierbe carnea. Daca scade si nu este fiarta se completeaza cu apa fierbinte.
- Dupa ce a fiert adaugam 3-4 linguri de suc de rosii si mai lasam inca 5 minute.
- Servim cu o portie generoasa de mamaliguta, sau piure de cartofi, iar fetelor cel mai mult le place cu paste.
- La servire se poate presara praf de chilli pentru un gust mai picant sau verdeata ( frunze de patrunjel)
- Pofta buna!!!
Cu siguranta e tare buna!! Pup
RăspundețiȘtergereNoi nu prea mancam miel, dar la cum arata tocana ta, cred ca ne apucam ... Pupici!
RăspundețiȘtergereMielul imi place in orice varianta... asa ca nu refuz vre-o doua portii din varianta ta!
RăspundețiȘtergerePupici
Ce buna trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergere