luni, 11 februarie 2013

Fursecuri cu cacao si cocos


Cu ceva vreme in urma mi-a venit o pofta enorma de fursecuri, zis si facut,  aveam reteta necesara , dar  vroiam ceva inedit, dupa cateva cautari   am descoperit  la Laura  exact ceea ce imi doream .  Nu am stat foarte mult pe ganduri si am purces la treaba :),  avand in vedere ca in ziua aceea urma sa vina o prietena la un ceai. :)
Interiorul  de cocos  si glazura acrisoara cu gust de lamaie  si cu gustul intens de cacao , o nebunie , believe me!!!

Ingrediente in jur de 45-50  bucati:


  • 115 g unt
  • 124 g zahar 
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 oua intregi
  • 10 g cacao
  • 350 g faina

 Umplutura:
  • nuca de cocos

Glazura:

  • 160 g zahar pudra 
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  •  fulgi de nuca de cocos 


  •  Se mixeaza untul moale ( la temperatura camerei ) cu zaharul si zaharul vanilat pana ce se topeste zaharul.
  • Adaugam ouale pe rand,  amestecand foarte bine dupa fiecare. 
  • Spre final  incorporm faina si cacao cernuta. Aluatul se framanta foarte bine, se impacheteaza intr-o folie alimentara si se da la rece  timp de 2 ore.







  • Se intinde aluatul   ( cca 5 mm ) si se decupeaza  dischete  ( diametrul 6 ).
  • Pe fiecare cerculet se pune cate o jumatate de lingurita de nuca de cocos, apoi se aduna  la capete si se rotunjesc, apoi se turtesc . ( vezi foto ).







  • Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se coc la foc mediu,  treapta din mijloc a aragazului  cca12-15 minute.
  • Se scot si se lasa la racit pe un gratar.
  • Pentru glazura, adaugam zeama de lamaie peste zaharul pudra si amestecam.
  • Se trec fursecurile prin glazura de lamaie si se dau prin nuca de cocos.
  • Sunt fragede, aromate  si se termina foarte repede. 
Pofta dulce!!!

Tipsuri: Se pot pastra in cutii spaciale  de fursecuri timp  de mai multe zile.

























4 comentarii: