Cu ceva vreme in urma mi-a venit o pofta enorma de fursecuri, zis si facut, aveam reteta necesara , dar vroiam ceva inedit, dupa cateva cautari am descoperit la Laura exact ceea ce imi doream . Nu am stat foarte mult pe ganduri si am purces la treaba :), avand in vedere ca in ziua aceea urma sa vina o prietena la un ceai. :)
Interiorul de cocos si glazura acrisoara cu gust de lamaie si cu gustul intens de cacao , o nebunie , believe me!!!
Ingrediente in jur de 45-50 bucati:
- 115 g unt
- 124 g zahar
- 1 plic de zahar vanilat
- 2 oua intregi
- 10 g cacao
- 350 g faina
Umplutura:
- nuca de cocos
Glazura:
- 160 g zahar pudra
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- fulgi de nuca de cocos
- Se mixeaza untul moale ( la temperatura camerei ) cu zaharul si zaharul vanilat pana ce se topeste zaharul.
- Adaugam ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.
- Spre final incorporm faina si cacao cernuta. Aluatul se framanta foarte bine, se impacheteaza intr-o folie alimentara si se da la rece timp de 2 ore.
- Se intinde aluatul ( cca 5 mm ) si se decupeaza dischete ( diametrul 6 ).
- Pe fiecare cerculet se pune cate o jumatate de lingurita de nuca de cocos, apoi se aduna la capete si se rotunjesc, apoi se turtesc . ( vezi foto ).
- Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se coc la foc mediu, treapta din mijloc a aragazului cca12-15 minute.
- Se scot si se lasa la racit pe un gratar.
- Pentru glazura, adaugam zeama de lamaie peste zaharul pudra si amestecam.
- Se trec fursecurile prin glazura de lamaie si se dau prin nuca de cocos.
- Sunt fragede, aromate si se termina foarte repede.
Pofta dulce!!!
Tipsuri: Se pot pastra in cutii spaciale de fursecuri timp de mai multe zile.
Au iesit minunat!
RăspundețiȘtergerePe mine clar m-ai convins de bunatatea lor! Arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereMinunat! I-am terminat demult pe ai mei asa ca ...sosesc:)
RăspundețiȘtergereChiar mi-ai facut pofta de un biscuite... au iesit f bine!
RăspundețiȘtergere