luni, 4 februarie 2013

Prajitura cu branza si prune


Stiu ca nu este sezonul de prune, dar am gasit din intamplare aceste poze , reteta este facuta in 2011, se  si vede diferenta la poze,  de abia am putut alege 4 , restul erau varza :)). Acuma imi vad progresul la fotografiat si nu am un aparat performant, este acelas  cu care fac si in ziua de azi. Imi doresc  unul nou enorm de mult, dar deocamdata este bun si cel vechi, oricum  am sa-l pun la loc de cinste, o sa fie de muzeu, pentru ca il iubesc :)).
Desi nu este sezonul de prune, dupa cum va spusem, se poate folosi din compot, sau  congelate daca aveti, sau chiar cu alte fructe.            
Poze cu modul de pregatire nu am  din pacate , dar am sa incerc sa fiu cat mai explicita :)

Ingrediente pentru tava 32/20


  • 1 ou
  • 40 g unt
  • 60 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 250 g faina +50 g
  • 4-5 linguri de lapte
  • sare

  • 350 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 50 g amidon alimentar
  • 2 oua
  • 15 prune
  • 2-3 linguri de zahar pudra cu aroma de vanilie

  • Este foarte simplu de facut, batem oul cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si coaja de lamaie. Se amesteca pana ce se topeste zaharul.
  • Adaugam untul moale la temperatura camerei si amestecam pana la omogenizare.  Apoi adaugam cate o lingura de lapte, amestecand usor dupa fiecare. 
  • Spre final adaugam faina amestecata cu praful de copt . Se obtine un aluat  elastic pe care-l rasturnam pe masa de lucru presarata cu faina si intintem o foaie cat tava de mare.
  • Ungem tava cu unt si presaram putina faina apoi asezam  foaia in tava. Dam tava  la rece pana  ce pregatim crema.
  • Mixam branza de vaci  cu zaharul , apoi adaugam ouale batute, se amesteca foarte bine.
  • Adaugam iaurtul si spre final amidonul. Se amesteca foarte bine, iar crema obtinuta se toarna peste foaia de aluat.
  • Asezam jumatati de prune si introducem in cuptorul incalzit pentru 30 minute ( dupa cuptorul meu, are 5 trepte de incalzire eu am pus pe 3 )
  •  Dupa ce este gata, se scoate si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar.  
  • Pofta dulce!!









5 comentarii:

  1. Sunt prima?Atunci servesc doua felii!
    Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu care vroiam sa te cert ca asta nu-i reteta pentru dieta... hi, hi, hi... Imi place la nebunie prima poza, cum a lasat suculet pruna in jurul ei... Deliciu curat ! Daca era proaspat facuta, acum te trezeai cu mine la usa... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca mi-ar place si mie prajitura ta ! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata minunat!! Imi plac prajiturile cu branza si fructe, atat de aromate sunt! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Stai linistita, pozele sunt edificatoare! O prajitura buna care merita incercata!!

    RăspundețiȘtergere