Stiu ca nu este sezonul de prune, dar am gasit din intamplare aceste poze , reteta este facuta in 2011, se si vede diferenta la poze, de abia am putut alege 4 , restul erau varza :)). Acuma imi vad progresul la fotografiat si nu am un aparat performant, este acelas cu care fac si in ziua de azi. Imi doresc unul nou enorm de mult, dar deocamdata este bun si cel vechi, oricum am sa-l pun la loc de cinste, o sa fie de muzeu, pentru ca il iubesc :)).
Desi nu este sezonul de prune, dupa cum va spusem, se poate folosi din compot, sau congelate daca aveti, sau chiar cu alte fructe.
Poze cu modul de pregatire nu am din pacate , dar am sa incerc sa fiu cat mai explicita :)
Ingrediente pentru tava 32/20
- 1 ou
- 40 g unt
- 60 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 250 g faina +50 g
- 4-5 linguri de lapte
- sare
- 350 g branza de vaci
- 100 g zahar
- 200 g iaurt
- 50 g amidon alimentar
- 2 oua
- 15 prune
- 2-3 linguri de zahar pudra cu aroma de vanilie
- Este foarte simplu de facut, batem oul cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si coaja de lamaie. Se amesteca pana ce se topeste zaharul.
- Adaugam untul moale la temperatura camerei si amestecam pana la omogenizare. Apoi adaugam cate o lingura de lapte, amestecand usor dupa fiecare.
- Spre final adaugam faina amestecata cu praful de copt . Se obtine un aluat elastic pe care-l rasturnam pe masa de lucru presarata cu faina si intintem o foaie cat tava de mare.
- Ungem tava cu unt si presaram putina faina apoi asezam foaia in tava. Dam tava la rece pana ce pregatim crema.
- Mixam branza de vaci cu zaharul , apoi adaugam ouale batute, se amesteca foarte bine.
- Adaugam iaurtul si spre final amidonul. Se amesteca foarte bine, iar crema obtinuta se toarna peste foaia de aluat.
- Asezam jumatati de prune si introducem in cuptorul incalzit pentru 30 minute ( dupa cuptorul meu, are 5 trepte de incalzire eu am pus pe 3 )
- Dupa ce este gata, se scoate si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar.
- Pofta dulce!!
Sunt prima?Atunci servesc doua felii!
RăspundețiȘtergerePupici multi!
Si eu care vroiam sa te cert ca asta nu-i reteta pentru dieta... hi, hi, hi... Imi place la nebunie prima poza, cum a lasat suculet pruna in jurul ei... Deliciu curat ! Daca era proaspat facuta, acum te trezeai cu mine la usa... Pupici !
RăspundețiȘtergereCred ca mi-ar place si mie prajitura ta ! :)
RăspundețiȘtergereArata minunat!! Imi plac prajiturile cu branza si fructe, atat de aromate sunt! Pupici
RăspundețiȘtergereStai linistita, pozele sunt edificatoare! O prajitura buna care merita incercata!!
RăspundețiȘtergere