O supica delicioasa, plina de verdeata , familiei mele ii place foarte mult, in special cu mamaliguta cu bacon si telemea.
Ingrediente:
- 2-3 capatane mari de salata verde
- 50 ml ulei de floarea soarelui / masline
- 3-4 fire de usturoi verde/ catei de usturoi
- 1/2 lingurite boia de ardei dulce
- 2 galbenusuri de ou
- 250 ml smantana pentru gatit
- otet dupa gust
- sare
- Spalam bine salata si alegem frunzele, cele mari se rup. Usturoiul se zdrobeste cu lama cutitului apoi se toaca marunt.
- Punem salata la fiert in apa clocotita cu sare ( nu schimb apa de pe salata)
- Incingem uleiul, adaugam usturoiul tocat si lasam la calit cateva secunde sa nu se arda. Se ia deoparte si se adauga boiaua de ardei.
- Turnam un polonic de apa de la salata, apoi adaugam in cratita care fierbe salata.
- Lasam pe foc mic, acoperit pe jumatate cu un capac pana ce fierbe salata. Nu este nevoie de foarte multa fierbere, cca 10-15 minute, apoi se ia deoparte sa se raceasca putin
- Batem galbenusurile cu smantana si adaugam la supa. Potrivim de sare daca este nevoie si cu otet dupa gust.
- Se pune cratita inapoi pe foc incet , se lasa sa dea intr-un clocot, avand grija sa nu se branzeasca.
- Se serveste calda cat si rece.
- Pofta mare!!
Nota: Se poate consuma in dieta pentru slabit.
O bunatate de supita!!! Chiar ca mi-ai facut pofta..
RăspundețiȘtergereE preferata mea in orice sezon! Mi se pare deosebita!
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult supa de salata!...chiar mi-ai facut pofta.
RăspundețiȘtergere