Stiu ca nu este sezonul de cirese, dar m-am aprovizionat serios in vara trecuta, mi-am pus cateva pungi in congelator, deci va sfatuiesc sa faceti la fel , daca vreti sa faceti asemenea prajituri pe timp de iarna.
Este delicioasa, la noi a disparut rapid, era inca calduta, nu a apucat sa se raceasca :)).
Puteti folosi orice fruct congelat, din compot , sau fructe proaspete, ramane la alegerea voastra :).
Ingrediente:
- 3 oua intregi
- 150 g zahar
- 100 ml ulei
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- 180 g faina
- sare
- 300 g cirese
- 20-30 g zahar pudra vanilat
Pentru copt am folosit o tava cu diametrul 28 in forma de floare, unsa cu ulei si pudrata cu faina.
- Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia pana ce se albesc si isi dubleaza volumul.
- Apoi turnam pe rand uleiul si amestecam foarte bine.
- Adaugam coaja rasa de lamaie, iar spre final faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
- Albusurile se bat cu un praf de sare, pana ce devine o bezea tare.
- Adaugam treptat cate o lingura de bezea si incorporam cu miscari lente.
- Turnam compozitia obtinuta in tava unsa si tapetata cu faina, apoi asezam ciresele peste.
- Coacem in cuptorul incalzit cca 30 minute. ( dupa cuptorul meu: am asezat tava pe treapta de mijloc a cuptorului si nivelul de incalzire 3)
- Dupa coacere se rastoarna si se lasa la racit, apoi se pudreaza.
Tare buna prajitura!!
RăspundețiȘtergereEgyszerűen nagyszerű!
RăspundețiȘtergereavem aici o pufosenie fructata! cum sa nu te atraga?
RăspundețiȘtergereBuna ideea... mai vreo doua pungi de cirese congelate, cine stie daca nu ma dau la ele... Pupici !
RăspundețiȘtergereSimplu si bun. De asa ceva nu ma satur niciodata.
RăspundețiȘtergereUn pandispan perfect dupa parerea mea!
RăspundețiȘtergereSunt convinsa ca e delicioasa, si noi am fi 'dat-o gata' intr-o clipita. Am si eu visine in congelator...abia astept sa le folosesc ;)
RăspundețiȘtergeream cirese in congelator :)...deci...
RăspundețiȘtergere