O gustare rapida, merge ca aperitiv pe platouri festive, pachetel la servici sau scoala, un mic dejun langa un pahar cu lapte, ce sa mai spun e perfecta !!!
Ingrediente:
Aluat:
- 300 g faina
- sare
- 1 lingurita zahar
- 20 g drojdie
- 2 linguri ulei
- 100 ml apa calduta
Umplutura:
- 500 g ficat de pui
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa alba
- 1 lingura pasta de ardei
- sare, piper negru
- piper alb
- 1 ou
- 2-3 linguri smantana
- 2 catei usturoi
- 1 galbenus de ou
- 2 linguri de lapte
- In primul rand ne ocupam de aluatul de paine. Se pune faina intr-un vas cu peretii inalti, se face o adancitura in mijloc si se toarna 50 ml apa calduta cu drojdia dizolvata si o lingurita de zahar. Se amesteca cu mana pana ce se obtine o maia , se presara faina deasupra si se lasa la dospit 15 minute, de preferabil langa o sursa de caldura.
- Dupa acest timp se toarna restul de apa, adaugam un praf de sare si 2 linguri de ulei.
- Se framanta aluatul, pana ce se desprinde de pe peretele vasului, apoi se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. ( cca o ora, langa o sursa de caldura.
- In acest timp ne ocupam de umplutura.
- Incingem 2 linguri de ulei si calim ceapa si usturoiul tocat marunt. Dupa ce am calit ceapa timp de 2-3 minute adaugam ficatei spalati si mai lasam pe foc 10 minute.
- Se ia deoparte tigaia si se lasa la racit. Se toarna toata compozitia intr-un castron si se adauga urmatoarele ingrediente : 1 lingura pasta de ardei, 3 linguri de smantana, sare, piper negru dupa gust, un varf de cutit de piper alb si oul batut.
- Amestecam toate ingredientele si punem deoparte compozitia.
- Aluatul dupa ce a dospit se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina , se framanta putin si se intinde o foaie de 1 cm grosime si in forma dreptunghiulara.
- Asezam compozitia in mijlocul aluatului, indoim capetele spre interior, apoi partea mai lunga spre interior ( vezi foto )
- Galbenusul se amesteca cu laptele si se unge aluatul.
- Se coace in cuptorul incalzit pana ce devine maroniu deasupra ( dupa coptorul meu 45 minute, la 180 grade, treapta din mijloc, nivelul 3 de coacere).
- Se scoate si se lasa la racit.
- Pofta buna!!!
Cat de bine arata, foarte apetisant !
RăspundețiȘtergereArata tare tare bine! Pup
RăspundețiȘtergerear merge acum , la munca :)
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata!!!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata!!!
RăspundețiȘtergerePupici
fenomenal! te-ar interesa un schimb de link/banner?eu o voi face cu mare drag, daca esti de acord!
RăspundețiȘtergereBuna idee si gustos preparat!:)
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos! te-am adaugat si eu!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine. O sa incerc si eu reteta.
RăspundețiȘtergere