vineri, 8 februarie 2013

Razalai


Dragii mei , iata ca a venit timpul razalailor, de foarte multa vreme am spus ca voi posta reteta si nu am reusit,  nici nu mai stiu din ce motive :), dar ( intodeauna exista un ,, dar,, ) ma revansez  acum,  fata de voi !! :)
Reteta este una simpla, nu necesita foarte multa munca si puteti pregati cateva retete delicioase, una dintre ele este supa de razalai si vor urma  altele.


Ingrediente:


  • 1 ou ( de preferat sa fie de casa)
  • faina alba 000
  • sare

  • Se bate oul cu un praf de sare ( de aceea am mentionat ca oul sa fie de casa, pentru ca aluatul iasa mult mai galben).
  • Adaugam faina cat cuprinde, astfel ca aluatul sa nu fie moale, sa se poata da pe razatoare ( ochiul mare).
  • Din cand in cand dati aluatul prin faina sa puteti rade mai usor, apoi lasati   sa se usuce, daca nu folositi in acel moment.





  • Cantitatea aceasta ajunge pentru 2-3 l de supa de razalai, pentru o cantitate mai mare dublati ingredientele.










4 comentarii:

  1. Vai ce amintiri frumoase mi-ai trezit..bunica mea imi facea supa de razalai:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ohhhhh , si mie mi-ai trezit amintiri din copilaria mea frumoasa la bunici .Cred ca nu am mai mancat asa ceva de mai bine de 20 de ani , iar la noi i se spunea supa cu tarhana !!! :)
    O seara minunata , Adela !!

    RăspundețiȘtergere