marți, 26 februarie 2013

Kaiserschmarrn - Provocarea secreta


Dragii mei , va prezint o reteta simpla dar delicioasa, este imprumutata sa zic asa, de pe situl Simplu si bun, un site pe care il vizitez cu mare placere.   Aaaa si sa nu uit ocazia,  Provocarea secreta, luna aceasta gazda este  Diana, sau schimbat putin regulile jocului, dar esentialul a ramas si asta conteaza.


Infrediente:

Cantitati pentru 2 persoane:


  • 3 oua
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 200 ml lapte
  • un praf de sare
  • o lingura de unt
  • stafide ( eu nu am pus )
  • zahar pudra

  • Ouale se bat cu un praf de sare. 
  • Adaugam faina in ploaie, amestecand cu telul pana ce rezulta un aluat omogen, apoi turnam treptat laptele, continuand sa amestecam. Va rezulta un aluat asemanator cu cel de clatite, poate putin mai gros.
  • Punem untul la topit intr-o tigaie, apoi turnam aluatul. Se lasa la foc mic si se acopera cu un capac 1-2 minute, nu se amesteca.
  • Apoi se intoarce si se mai lasa 1-2 minute. Se ia capacul si se taie cu o furculita, bucatele nu foarte mici si se pudreaza cu zahar,  ( se adauga stafide, eu nu am mai adaugat am preferat asa simplu ). Se mai lasa pe foc pana ce se caramelizeaza zaharul si atata tot. 
  • La servire se pudreaza cu zahar si se serveste  cu dulceata, mere pasate sau fructe de padure.
  • Noi am servit cu dulceata de caise, un deliciu!!






10 comentarii:

  1. Imi place reteta asta rau de tot. Frumoasa si prezentarea !

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesanta si deosebita prin simplitatea ei! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred si eu ca a fost delicios, si pe mine m-a atras reteta lor, e minunata! Pup Adela!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa aveti o primavara frumoasa dragele mele!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bun o fi.. ca de aratat arata delicios :)
    O primavara superba!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Adela ,esti adorabila!!!!!!! Sa te tina D-zeu sanatoasa, sa-ti rasplateasca munca si bunatatea de a ne impartasi secretele culinare...MULTUMESC!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Scumpeteo, tocmai ce-am postat comentariu pe aceasta reteta, m-am zapacit cu totul. .....3 linguri cu varf ,de ce? D-zeule, de faina probabil, nu?Vreau maine s-o fac....

    RăspundețiȘtergere