luni, 18 februarie 2013

Ficatei de pui in aluat de paine


O gustare rapida, merge ca aperitiv pe platouri festive, pachetel la servici sau scoala, un mic dejun langa un pahar cu lapte, ce sa mai spun e perfecta !!!



Ingrediente:

Aluat:


  • 300 g faina
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 20 g drojdie
  • 2  linguri ulei
  • 100 ml apa calduta
Umplutura:

  • 500 g ficat de pui
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba
  • 1 lingura pasta de ardei
  • sare, piper negru
  • piper alb
  • 1 ou 
  • 2-3 linguri smantana
  • 2 catei usturoi

  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri de lapte

  • In primul rand ne ocupam de aluatul de paine.  Se pune faina intr-un vas  cu peretii inalti, se face o adancitura in mijloc si se  toarna 50 ml  apa calduta cu drojdia dizolvata si o lingurita de zahar. Se amesteca cu mana  pana ce se obtine o maia , se presara faina deasupra si se lasa la dospit 15 minute, de preferabil langa o sursa de caldura.
  • Dupa acest timp se toarna restul de apa, adaugam un praf de sare si 2 linguri de ulei.
  • Se framanta aluatul, pana ce se desprinde de pe peretele vasului, apoi se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. ( cca o ora, langa o sursa de caldura.
  • In acest timp ne ocupam de umplutura.
  • Incingem 2 linguri de ulei si calim ceapa si usturoiul tocat marunt.  Dupa ce am calit ceapa timp de 2-3 minute adaugam ficatei spalati si mai lasam pe foc 10 minute.
  • Se ia deoparte tigaia si se lasa la racit. Se toarna toata compozitia intr-un castron si se adauga urmatoarele ingrediente : 1 lingura pasta de ardei, 3 linguri de smantana, sare, piper negru  dupa gust, un varf de cutit de piper alb si oul batut.
  • Amestecam toate ingredientele si punem deoparte compozitia.
  • Aluatul dupa ce a dospit se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina , se framanta putin si se intinde o foaie  de 1 cm grosime si in forma dreptunghiulara.
  • Asezam compozitia in mijlocul aluatului, indoim capetele spre interior, apoi  partea mai lunga spre interior ( vezi foto )
  • Galbenusul se amesteca cu laptele si se unge  aluatul.
  • Se coace in cuptorul incalzit pana ce devine maroniu deasupra ( dupa coptorul meu 45 minute, la 180 grade, treapta din mijloc, nivelul 3 de coacere). 
  • Se scoate  si se lasa la racit.
  • Pofta buna!!!
























9 comentarii: