joi, 30 august 2012

Tocana de porc cu legume si piure de cartofi


O mancare consistenta, pe care sotul meu o adora, iar de data aceasta am combinat cu  legume, a iesit foarte buna si ca sa fie toata lumea multumita , am servit cu piure de cartofi.


Pentru 4 portii aveti nevoie:


500 gr pulpa de porc/ muschiulet de porc
3 cepe mari
3 catei de usturoi
1 ardei kapia rosu
4-5 ciuperci champignon
1 dovlecel mai mic
sare, piper negru
boia de ardei dulce
30 ml ulei
30 ml bulion
patrunjel verde tocat


Carnea se taie bucatele, eu prefer in cuburi mai mici.
Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt.
Calim ceapa in ulei pana ce devine sticloasa, apoi adaugam carnea si usturoiul.
Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei si se toarna100 ml apa.







Se fierbe sub capac, la foc incet cca o ora, adaugand apa calduta daca este nevoie.
Intre timp, se curata ardeiul, dovlecelul si ciupercile.
Dupa ce a fiert carnea se adauga legumele, bulionul si se mai lasa vreo15-20 min.







Se serveste cu piure de cartofi si patrunjel verde tocat.



Pofta mare!!!!










8 comentarii:

  1. Arata exceptional de bine!
    M-s pune si io la masa,dar e tare tarziu...
    Seara faina1

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata grozav tocanita ta,nu m-as fi gandit s-o asociez cu piure!Pupici draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata tocanita, cred ca e delicioasa la maxim! A tredcut ceva vreme de cand n-am mai mancat asa ceva...asta e :( Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place cum arata si-s convinsa ca-i delicios!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Myaaamyyy cat de bine arata si cat de delicioasa eee!Servesc si eu o portie.Te pup!

    RăspundețiȘtergere