Nici nu stiu cum sa incep si sa descriu aceasta paine / cozonac, va spun sincer, initial trebuia sa iasa cu totul altceva, asemanator branzoaicelor sau a urdoaicelor.
Am vrut sa fac o umplutura de visine, ciocolata cu rom si merisoare, dar cand am facut-o, a fost prea moale de la zeama lasata de visine .
Nu a iesit cea ce am gandit, m-am enervat pe momemt cand am vazut ce am facut si am zis ,,hai sa amestec totul, sa vedem ce iasa?! ,,
Va spun ca a iesit o minunatie aromata, ne-a placut foarte mult, nici nu prea am astepta sa se raceasca complet, cred ca se si vede la sectiune, am taiat-o calduta :)
Era sora mea si nepotica la noi si ne-am delectat cu totii, in mai putin de o ora am ramas fara painica, cred ca a durat mai mult sa fac cateva poze :)))
Ingrediente:
700 + 100 gr faina tip 000
2 oua
50 gr unt la temperatura camerei
100 ml lapte caldut
1 plic drojdie
50 gr zahar
sare
coaja de la o lamaie
50 gr merisoare
100 gr visine
100 gr gem de visine
50 gr ciocolata neagra
2 bucati de ciocolata Rom ( mica)
1 esenta de rom
unt pentru uns forma
un galbenus pentru uns painea
Intr-un castron mare, se cerne faina si se face o adancitura in mijloc.
Se presara drojdia uscata si se toarna laptele caldut, se amesteca cu putina faina si se lasa langa o sursa de caldura vreo 15 minute.
Apoi se adauga ouale, untul moale , un praf de sare si zaharul.
Se framanta, aluatul si se lasa la dospit cca o ora.
Dupa aceea adaugam aromele, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, merisoarele, visinele, gemul de visine
ciocolata rasa si ciocolata Rom maruntita.
Se framanta totul si se da foarma unei painici lunguiete.
Se aseaza intr-o tava de chec unsa cu unt, se cresteaza pe mijloc si se coace in cuptorul incalzit cca o ora. Eu am inercat cu un betisor de frigarui, daca este coapta.
Pofta mare!!!
1 plic drojdie
50 gr zahar
sare
coaja de la o lamaie
50 gr merisoare
100 gr visine
100 gr gem de visine
50 gr ciocolata neagra
2 bucati de ciocolata Rom ( mica)
1 esenta de rom
unt pentru uns forma
un galbenus pentru uns painea
Intr-un castron mare, se cerne faina si se face o adancitura in mijloc.
Se presara drojdia uscata si se toarna laptele caldut, se amesteca cu putina faina si se lasa langa o sursa de caldura vreo 15 minute.
Apoi se adauga ouale, untul moale , un praf de sare si zaharul.
Se framanta, aluatul si se lasa la dospit cca o ora.
Dupa aceea adaugam aromele, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, merisoarele, visinele, gemul de visine
ciocolata rasa si ciocolata Rom maruntita.
Se framanta totul si se da foarma unei painici lunguiete.
Se aseaza intr-o tava de chec unsa cu unt, se cresteaza pe mijloc si se coace in cuptorul incalzit cca o ora. Eu am inercat cu un betisor de frigarui, daca este coapta.
Pofta mare!!!
O paine pe placul meu.Eu sunt fan paine de casa.Te pup!
RăspundețiȘtergerela asa combinatie nu m-as fi gandit, dar nu poate iesi decat delicioasa!
RăspundețiȘtergereSuper arata,cred ca are un gust minunat!Pupici
RăspundețiȘtergereInteresanta combinatia!!!
RăspundețiȘtergereai facut ceva inedit si foarte interesant!!imi place!!Pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte delicios pentru un breakfast!pupxoxo
RăspundețiȘtergerewow ce reteta inovativa, excelenta idee, pupici!!!
RăspundețiȘtergereArata foarte apetisant...
RăspundețiȘtergerewow, ce buna trebuie sa fie <3
RăspundețiȘtergerete pup
Nici nu vreau sa ma gandesc cat e de buna!! ce bine ar merge cu o cana mare de lapte :) Pupici
RăspundețiȘtergereCe combinatie interesanta.............ador merisoarele.
RăspundețiȘtergereInteresanta combinatie!!
RăspundețiȘtergere