Nu stiu cat va plac dovlecei , dar noua ne plac foarte mult, in special sotului, tot a treia zi ii fac pane.
Dar de data aceasta am schimbat putin si am adaugat branza de oi, foarte buna si aceasta varianta.
Ingrediente:
1 dovlecel mare
2 oua
2-3 linguri apa minerala
50 gr faina alba
50 gr branza de oi
sare, piper negru
boia de ardei dulce
1 lingura frunze de patrunjel tocat
ulei
Dovlecelul se curata si se taie rondele de 2-3 mm grosime ( se poate taia si mai gros ).
Ouale se bat cu apa minerala si un praf de sare.
Adaugam faina, apoi branza rasa si patrunjelul tocat.
Dovlecei se condimenteaza cu sare , piper si boia de ardei.
Intr-o tigaie se incinge uleiul.
Dovlecei se trec prin compozitia de oua, si se prajesc in uleiul incins, pana ce devin aurii.
Se scot pe un servet de hartie , pentru a absoarbe surplusul de ulei.
Se servesc calzi sau reci, alaturi de o salata de sezon.
Pofta mare!!!
Minunati trebuie sa fie, si noua na plac devleceii, eu as manca in fiecare zi :P
RăspundețiȘtergerePoliana , pentru noi sunt grozavi!! Pup!
RăspundețiȘtergeresi eu ador dovleceii pane, dar n-am apucat sa fac inca anul acesta1 ar fi cazul!
RăspundețiȘtergereAdnia, anul acesta doar dovlecei si vinete am mancat :))), nu am mancat in viata mea atata, cat am mancat anul acesta! Pupici!
ȘtergereSajttal még nem készítettem, de ki kell próbálnom, mert másként szeretem:)
RăspundețiȘtergereKati biztos fogod szeretni sajtal is. :)
Ștergeretare tare mult imi plac !
RăspundețiȘtergereCoco si noua ne plac tare mult! Pupicei!!
ȘtergereCu branza nu m-am gandit sa-i combin , dar sigur sunt deliciosi !!!
RăspundețiȘtergereDupa ce am gustat ciupercutele pane,care au fost grozave, sigur voi prepara si dovlecutii astia !:)
RăspundețiȘtergerePupici!