duminică, 10 iunie 2012

Ficat de porc cu mujdei de usturoi



Un fel principal excelent din punctul meu de vedere, imi place tare mult ficatul, iar daca este insotit de mujdei, atunci si mai mult. Noi am servit alaturi de  cartofi noi cu verdeata, o combinatie delicioasa.


Ingrediente:

600 gr ficat de porc
50 gr faina
sare, piper
boia de ardei
ulei

Pentru mujdei:
 
 1 capatana mica de usturoi
sare, piper
apa

Ficatul  se spala si se sterge, sau se scurge bine de apa. Se taie felii si se dau prin faina, pe ambele parti. Se prajesc in uleiul incins, pe ambele parti. Se scot pe o farfurie si se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei.






Se curata usturoiul si  se zdrobeste, frecam cu putina sare si piper apoi turnam 2-3 linguri de apa. 
Servim pe ficat, alaturi de garnitura.
Pofta mare!!













21 de comentarii:

  1. imi place , am facut de curand !

    RăspundețiȘtergere
  2. Duap ficat de porc nu ma dau in vant, dar cu mujdei...cine stie! O idee de luat in calcul !:)

    RăspundețiȘtergere
  3. E foarte bun! Noua ne place foarte mult. Ca sa il fragezim il tinem un pic in lapte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raluca, mie nu-mi place laptele, adica nu-mi place gustul, ca sa beau lapte , adaug foarte mult cacao, doar asa il beau. Mama tot asa face, fragezeste in lapte. :) Pupici!

      Ștergere
  4. Bun, bun!!! N-am mai mancat de mult ficat prajit.. deci mi-ai facut pofta!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona, atunci e timpul sa-ti stapanesti pofta! :))) Pupici!

      Ștergere
  5. Excelent! Am facut de curind ceva asemanator si a fost excelent

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da da!!! Am sa incerc si alte variante :) O saptamana minunata!

      Ștergere
  6. mama mea il face asa. Cred ca merge perfect cu mujdei. Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alinutza este foarte buna cu mujdei, doar eu pun foarte putin, fiindca dua aceea moor!! Pup!

      Ștergere
  7. Nu am mai facut de ceva vreme!Mi-ai dat o idee....

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bun si rapid de facut!!! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Oooooooooooo......demult nu am mai mancat ficat de porc.........mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere