miercuri, 19 octombrie 2011

Nudli



 Ce mai conteaza denumirea , nudli sau gnochi  este  foarte  bun si asta este tot ce conteaza :)))). Cred ca sunteti de aceasi parere cu mine!!! Se poate papa si dulce si  sarat, adica cu  diferite sosuri sau  in diverse mancaruri, dar eu am facut varianta dulce, fetelor  le place tare mult si asta este tot ce conteaza pentru mine :)
 Reteta este foarte simpla, daca va ramane piure de cartofi, o gramada cum  a ramas si in cazul meu, nu aruncati, e foarte pacat,  se poate pastra pentru aceasta mancarica delicioasa sau desert , cum vreti voi sa o numiti :).
 1 kg de cartofi / piure de cartofi
 2 oua
 300 gr faina+ 50 gr
 100 gr pesmet
 100 gr zahar
 50 gr unt
 Cartofi  se   curata , se pun la fiert in apa cu sare, si dupa fierbere se zdrobesc  sau in cazul meu , a mai ramas piure de cartofi .
 Piureul obtinut se amesteca cu faina, se face o gaura in mijloc , se sparg ouale si se framanta un aluat  elastic.
 Impartim in patru si rulam  pe masa de lucrru fiecare aluat in parte  cca de 1 cm si 1/2 . Se taie  bucatele de 1 cm  si se ruleaza putin intre palme, vezi foto.




 Se fierb in apa clocotita cu sare cca 8-10 min apoi se scot cu o spumiera. Topim untul si adaugam pesmetul, lasam  pe foc incet cateva minute, amestecand in continuu sa nu se arda si adaugam nudli . Scuturam putin cratita sa se prinda pesmetul , servim cu zahar sau dulceata.


Pofta buna!






15 comentarii:

  1. Interesanta reteta ,chiar n-am mancat niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce buni sunt si mie-mi plac.
    Te pup si-ti doresc o zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  3. ff bune! la noi le zic 'putisoare' serios ha ha

    RăspundețiȘtergere
  4. Adina, incearca si cred ca o sa va placa tare mult. Pupicei!
    Micul, mare dreptate! :) Pupicei cu drag!
    Sarah recomand sa incerci! Te pup!
    Mia si noi spunem ,, putisoare,, dar nu am vrut sa folosesc expresia aceasta :) si pe deasupra ,, putisoare de rata,, spunea mama :))))) O zi frumoasa!
    Va pup cu drag si o saptamana minunata va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am mancat pana acum,dar cred ca sunt tare gustosi.Arata apetisant.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt fan gnochi!!! si-mi plac la fel de mult si fierte si prajite!! yuuuummyyy!!

    RăspundețiȘtergere
  7. hehe..asa stiam si eu de putisoare! :)hmmm...ce pofta mi-ai facut!

    RăspundețiȘtergere
  8. Par gustoase indiferent cum le-o chema!Va pup Ade!

    RăspundețiȘtergere
  9. nici eu nu am mancat asa ceva,dar par apetisante!!pupici stregaritelor!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sant tare buni si usor de facut, indiferent de cum le zicem...Sa va fie de bine !
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc fetelor, dragute ca intodeauna , intr-adevar sunt tare bune, am crescut cu asa ceva, imi aminteste de copilarie, iar pentr cei care nu au incercat, eu totusi recomand sa incerce! Pup pe toate si va urez o saptamana minunata in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  12. Papam cand eram copil , mami meu facea mereu asa ceva si erau deliciosi !!!! ... bravoo ptr postare !!

    RăspundețiȘtergere
  13. Este prima data cand aud de Nudli, dar arata bine si suna interesant :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Este veche reteta .Este aluatul de la galuste cu prune si cand nu mai aveam prune , din restul de aluat faceam "putisoare" pe care le dam prin pesmetul ramas dar in care eu pun si putina scortisoara.

    RăspundețiȘtergere