vineri, 13 mai 2011

Rulada caramel

Este o rulada delicioasa, am mai avut alune si frisca ramasa de la un tort si am zis sa fac o prajitura dar pana la urma a iesit doua rulade... daca doriti sa faceti o rulada injumatatiti masurile, eu am sa scriu reteta pentru doua... aveti nevoie de:
3-3 oua
3-3 linguri apa
6-6 linguri zahar
2-2 linguri alune macinate
1 praf de copt
3-3 linguri faina
Pentru crema:
300 gr zahar
1/2 l lapte
50 gr amidon alimentar
300 ml frisca
1 gelatina Dr Oetker (eu nu am folosit)
Pentru ornat:
200 ml frisca
bombonele ciocolata

Incepem cu crema... intr-o cratita mai inalta caramelizam zaharul, dupa aceea turnam 300 ml lapte incet sa nu iasa... daca nu folositi o cratita inalta riscati sa iasa afara , fiindca face spuma cand turnati laptele... lasam sa se topeasca zaharul in lapte... restul de lapte amestecam cu amidonul si turnam  in fir subtire  , dupa ce sa topit zaharul caramel... amestecam in continuu pana ce se ingroasa, cand este gata punem o foilie deasupra sa nu faca pojghita... lasam deoparte si ne apucam de blat, batem albusurile cu apa si zaharul spuma, adaugam galbenusurile, mai batem, apoi alunele  si faina cu praful de copt... turnam compozitia intr-o tava cu hartie de copt si coacem...
...cand este gata scoatem blatul pe un prosop de bucatarie si rulam... batem frisca si adaugam la crema caramel, eu am uitat sa pun gelatina, dar e buna si fara, daca procedati cum trebuie nu aveti probleme la rulat cu  iesitul cremei...se desface blatul rulat se umple cu crema si se ruleaza inapoi, asa se procedeaza si cu a2-a rulada... deasupra am ornat cu 200 ml frisca batuta si bombonele ciocolata...
SAVURATI!!!


8 comentarii: